Hulk

Posted: 2017/07/16 in 1. üveghegy - Ausztrália

A munka okozta stresszt valamivel le kell vezetni. Ennek még mindig legjobb módja, hogy “kondizni” járunk. Párom kitalálta, hogy eddzünk együtt, de ő nem hajlandó csoportos órákon bohóckodni velem. Így egyetlen konszenzusos megoldásként arra jutottunk, hogy heti háromszor súlyzós edzéseket csinálunk, illetve szintén heti háromszor elmegyünk egy 8-10 km-es sétára.

Ebben a rendszerben kedden láb- és vállnapot tartunk. Ezt a napot szeretem a legjobban, ilyenkor igazán előjön belőlem a Hulk 🙂 . Kedvenc gyakorlatom a Smith keretes guggolás, amit piramis-rendszerben szoktunk csinálni (kisebb súllyal kezdve nagyobb guggolásszám, majd a súlyt növelve csökkentjük az ismétlés számot). Legutóbb képes voltam beleguggolni 4-et a 75kg-ba. Viszonyítás képpen álljon itt, hogy ez a súly 25%-kal több, mint a jelenlegi testsúlyom.

Szerdán munka után megyünk egy 1.5 órát sétálni a partra.

Csütörtökön hát- és tricepsz napunk van. Ezt sokáig nem szerettem, mert az egy éve állandó gyulladásban lévő vállizületem miatt nem igazán volt jóeső érzés lehúzásokat csinálni. Viszont pár napja megérkezett otthonról a gyógyszer, így most már sokkal könnyebben megyek neki ennek a napnak is. Legutóbb a felemel és földhöz érint jellegű hátgyakorlatnál (lövésem sincs, mi a tisztességes neve ennek) szintén képes voltam 75kg-val megcsinálni a gyakorlatot 4-szer. Mondjuk, most épp így nézek ki hátulról. Párom csinálta a fotót, én még sosem láttam magam ebből a szögből 🙂 , de asszem, elég szépen alakulok.

DSC_0013

Péntek a szünnap, szombat meg a hosszú séta napja. Ilyenkor van, hogy elmegyünk egy laza 20km-es sétára. Persze ehhez kell, hogy olyan száraz telünk legyen, mint a mostani.

Vasárnap reggel mellkas és bicepsz gyakorlatokat csinálunk, majd ebéd után még el szoktunk menni egy újabb sétára. Aztán amikor hazaérünk, akkor meg megfőzök 3-4 napra előre, hogy a fenti programot fennakadás nélkül meg is tudjuk csinálni. Azt hiszem, ha nem edzenénk ennyit, sokkal hamarabb elfáradnánk az odabenti munkától.

Reklámok

Kommentek, visszajelzések

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s