Vásárlási láz

Posted: 2017/10/15 in 1. üveghegy - Ausztrália

Van a nőknek valami furcsa ösztönük, ami egy bútoráruház, kifejezetten az IKEA láttán bekapcsol. Valamiféle kerge fészekrakó zsizsgés, amitől azon nyomban minden Jötren, Djörgba, Mallöest, vagy épp Güttrek elnevezésű cuccot meg kell venni (ne keressétek, remélem, ezek nem valós termék nevek – vagy ha igen, akkor a random svéd bútornév-generátor szoftver a fejemben nagyon jól dolgozik).

Ma én is így jártam. Miután tegnap átvittük a vendégágyat az új hazába, és kipróbáltuk, milyen ott aludni (nagyon jó, csendes, de biztos, hogy hétvégente kakashúsleves lesz, méghozzá a hátsó szomszéd baromfi felhozatalából, az tuti 🙂 )., reggel 8-ra el mentünk edzeni, majd egy gyors zuhany, átöltözés után elindultunk volna bevásárolni, ha nem 11-kor nyitnának vasárnap a boltok. Ha-ha! Az IKEA már 9-től nyitva van, így gyorsan elugrottunk oda, és megtekintettünk egy polcrendszert, amit mi horizontálisan szerettünk volna használni. Mire a tárolós részleghez értünk, megint szoftverfagyás állt be nálam. Egyszerűen nem vagyok felkészülve ennyi információra. Kicsi szünet után, továbbmentünk a TV-s unitok felé, és kiszúrtunk egy olyat, ami hasonlított a másik bútorboltban látottakhoz, ugyanolyan áron is volt, de ha már itt voltunk, akkor inkább innen vittük volna el, minthogy 35 km-t megint kocsikázzunk csak az egyik irányba.

Sajna a TV-s állványra az volt kiírva, hogy hamarosan újra kapható, de mi úgy voltunk vele, hogy azért csak megnézzük az önkiszolgáló részen, hátha van még belőle. És láss csodát! Egy darab még pont volt belőle készleten. Ő jött is szépen velünk, meg a kisautóval. Többen csodálkoztak a parkolóban, hogyan fogjuk mi a 180-as panelt berakni egy háromajtós Fiestába. Nem tudták ezek, hogy anno az új Suzuki Swift-tel egy teljes TV-s falat, meg néhány konyhai elemet is szállítottunk egyben, szóval rakodási képességeink páratlanok. Így is lett, befért a cucc (és még én is párom mögé).

Lepakoltuk a “szajrét” az új hazánál, aztán párom a barkácsboltba, én meg bevásárolni mentem. Majd mikor mindenki jól végezte dolgát, taliztunk új otthon.

Engem ekkor elkapott a “valamit kihagytam” érzés, és húztam vissza egyedül az IKEA-ba az eredetileg megvásárolni tervezett polcrendszerért. Ahogy beértem, beütött a “fészekrakó ösztön”, és kezdtem összehordani minden szir-szart. Ilyen doboz (három színben), olyan lámpácska, amolyan képkeret, gyertyatartó és gyertya, és végül a polc, lapraszerelve.

A reggeli edzéstől megtáltosodva azt gondoltam, erősebb vagyok Erős Pistánál is, így felkaptam a 32 kg-os dobozt, majd azzal a lendülettel akkorát zuhantam vele, mint az ól ajtó. Ugyanis a bevásárlókocsi kigurult a súly alól, így a doboz eleje megborult, engem meg lerántott a földre, pontosabban a fém tárolópolc oldalához. A bőrömet adtam egy Kallaxért mind a karomon, mind a lábamon. Az esés mértékét jól érzékelteti, hogy egy kislány sírva fakadt – helyettem. Felnőttként, én még sem pityerdehettem el kínomban. Lényeg a lényeg, túléltem, egy kis bundasérüléssel megúsztam, a polc is jó lett, és minden friss szerzemény jól mutat a kecóban (fotó most nincs, mert még a végén el lennének a kedves olvasók kényeztetve).

A tényleges költözést jövő hétvégén ejtjük meg, addigra ki kell minden vackot selejteznünk. Egy alapszabályt kikötöttem: semmi ősrégi, majd-jó-lesz-az-még-valamire típusú cucc sem jöhet velünk odaátra.

Reklámok
Hozzászólások
  1. Verácska szerint:

    Új élet az új életben! Tudod fokozni! 🙂

    Minden szupert kívánunk az új kecóban! Élvezzétek ki!!!

Kommentek, visszajelzések

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s