Karc

Posted: 2019/05/21 in 1. üveghegy - Ausztrália

Mivel velünk olyan sosincs, hogy ne történne valami, ezért most arról írok, miért is töltöttem kb. 1 órát a henley beach-i rendőrségen.

2 hete reggel, munkába menet, álldogáltam a kocsival a Grange Road és a South Road kereszteződésében. Itt két sáv megy egyenesen, majd a belső sávból nyílik egy kanyarodó sáv jobbra is. Mivel piros volt, mindkét egyenes sáv tele volt álló autókkal. Én a belsőben voltam. Egyszer csak hallok egy fémes hangot, nem túl hangosat, de azért olyat, amire felkaptam a fejem. Mikor oldalra néztem, akkor láttam meg, hogy egy ezüst színű Jeep-pel egy idősebb nő próbált mellettem elférni, és a padkán át beküzdenie magát a kanyarodó sávba. A fején látszott az „upsz!” pillanat, azaz észlelte, hogy valami történt, de megállás nélkül továbbhajtott.

Mivel én időközben zöldet kaptam, így muszáj voltam a reggeli csúcsban áthaladni a kereszteződésen, de kb. 500 méteren belül lekanyarodtam egy mellékutcába. Elsőre azt hittem, hogy a nő lezúzta a kocsi jobb hátulját, de semmi ilyesmit nem láttam. Aztán észrevettem, hogy az ablak alatt megkarcolta a kocsit a visszapillantó tükrével egy kb. 20 centis szakaszon. Ezen azért felkúrtam magam.

Üzentem páromnak is, aki mondta, hogy hívjam fel a biztosítót, meg a rendőrségnek is jelentsem be. Mielőtt ezt bárki megtenni, azért a következőket mérlegelni kell:

  1. Mivel a nő nem állt meg, és hiába írtam fel a rendszámát, meg a kocsi típusát, semmi egyéb adatom nincs meg tőle. Kvázi a biztosító felé csak úgy lehet biztosítási igényt benyújtani, hogy a kár nem saját hibás, de a hibás fél nem azonosítható. Ebben az esetben mindenképp ki kell fizetni az önrészt (biztosításonként változik – a mi esetünkben magasabb lett volna az önrész, mint maga a kár), és a biztosítási díjunk is emelkedne a következő évre, lévén a biztosító nem tudja behajtani a másik (hibás) félen a javíttatás költségét.
  2. A rendőrség csak akkor foglalkozik a közúti balesetekkel, ha személyi sérülés történt, vagy ha a kár meghaladja a 3,000 dollárt, és mindezt az ember a baleset után 90 percen belül bejelenti. Jelen esetben egyik sem állt fent.

Jogos a kérdés, hogy ilyenkor mi van? Ugyanis a kocsimon keletkezett egy olyan sérülés, ami azelőtt nem volt ott, mielőtt a nő meg próbált volna mellettem – szabálytalanul – elmenni. Röviden: szívás.

Az egész elmúlt pár hét amúgy is fantasztikus volt, így párom nyaggatására beadtam a derekam, és munkából hazafelé elkanyarodtam a rendőrségre. Azért Henley Beach-re, mert ott volt a közelben 6 óra után is nyitvatartó állomás.

A rendőr bácsinak elmondtam, hogy még soha életemben nem voltam ilyen helyzetben, lövésem sincs, mi a teendő. Elsőre mondta, hogy nem igazán tudnak mit tenni, de miután megemlítettem, hogy megvan a rendszám meg a kocsi típusa, akkor leültetett. Kérte, megint mondjam el, mi történt, hol és hány órakor. Ezek után megadtam a vétkes kocsi adatait, ami alapján a rendőr bácsi megtalálta a nőt a rendszerben. Gondolom, mivel a nőről adott leírásom is stimmelt azzal, ahogyan a jogsiján kinéz, ezért felhívta a rendőr. Persze, nem vette fel, így a zsernyák hagyott neki üzenetet. Abban maradtunk, hogy én is otthagyom az adataimat a rendőrségen, és ha a csaj visszahívja őket, akkor majd a rendőr felhív engem.

Este 9-kor csörgött is a telóm, látom a rendőr bácsi hív. Mondta, hogy végül sikerült elérnie a nőt, aki azt mondta, hogy nem vette észre, hogy nekem jött volna, azt hitte, hogy a padkának ment neki (ja, azért volt fémes hang…). Azonban csak volt annak értelme, hogy a rendőr hívta fel, mert így beleegyezett, hogy kifizeti az okozott kárt, ehhez meg is adta a rendőr a nő mobilszámát. Marha nagy mákjára azonban, páromnak sikerült kipolíroznia a karcot a kocsi oldalából, így semmilyen költsége nem lett végül a nőnek.

Reklámok

Kommentek, visszajelzések

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s