Színváltás

Posted: 2019/06/16 in 1. üveghegy - Ausztrália

Tavaly ilyentájt arra gondoltam, mi lenne, ha 18 év szőkeség után visszatérnék az eredeti hajszínemhez, ami talán úgy írható le, mint hamvas világos barna (light ashy brown). Erre két nagyon jó okom volt: 1) a szőke/világos barna melír felrakása és lehamvasítása órákba telt (4 óra alaphangon), így mindig hétvégére kellett, hogy essen a hajkarbantartás, munka után egyszerűen kivitelezhetetlen lett volna. 2) Még úgyis, hogy házhoz jövő, baráti áron dolgozó fodrász csinálta a hajamat, többe került, mint a csak egy színre való festés.

Igen ám, de az egy szín, ami 1-2 hétig jól mutatott (szép, ragyogó, hamvas, barna), az már kevésbé nézett ki szépen, amikor a természet átvette a hatalmat a hajam felett, és elő-előkandikált a rezes-bronzos-vöröses alaptónusa a hajamnak. Mindezt annak ellenére, hogy csodás, szalon minőségű, kék sampont (Fanola) használtam a barnám karbantartására.

Az sem igazán segített, hogy utoljára január végén nyúlt fodrász a hajamhoz, ugyanis az azt követő 5.5 hónapban két, előre egyezetett időpontot mondott le az utolsó utáni pillanatban a csajszi. Jobb híján elkezdtem másik fodrász után nézni, ami azért nem egyszerű, mert itt aranyárban mérnek mindent, ami a hajhoz kapcsolható, én meg nem szeretnék egy heti fizetést otthagyni a fodrásznál.

Hosszas keresgélés után találtam egy szalont, mindössze 700 méterre tőlünk. Nem is tudom, hogy nem vettem eddig őket észre, pedig már évek óta ugyanott vannak. Ami fontos volt nekem, hogy képben legyenek az újabb technológiákkal (pl. Olaplex), és adjanak tanácsot hajszín és fazon kapcsán.

Egyik délután, épp dokihoz menet, beugrottam hozzájuk, és majdnem egy órát dumáltunk – mint később kiderült – a cégtulajjal. Nézegettünk fotókat a korábbi munkáikról, átbeszéltük, melyik szín állna legközelebb hozzám, hogyan lehet azt elérni, illetve mennyi időbe és $-ba kerülne. Mivel folyamatosan televannak, így mákom volt, hogy 1,5 hét múlvára, egy szép szombati napra be tudott súvasztani. Előre jelezte, hogy 9-től 3-ig leszek ott. Jaj, de jó, gonodltam, a korábbi 4 órányi leghosszabb session után, most egy 6 órással döntök csúcsot.

Eljött az adott szombat, megjelentem 9-re. 9.15-től kb. 11.30-ig csak a fóliákat pakolták fel, két fodrász váltva egymást. Aztán jött a periodikus lemosás, azaz a korábban felrakottakat elkezdték először lemosni, majd várakozás, hogy a később felrakottakon is elkezdjen hatni az anyag. 12.30 körül lemostak mindent, és úgy néztem ki, mint egy narancssárga-piros usánka. Ekkor azért kicsit elbizonytalanodtam, de megnyugtattak, ezzel még csak a jelenlegi festékemet szedték le, most jön az Olaplexes kötés. Amikor az is megvolt, akkor felrakták a megbeszélt színt. 8-9-es szőkét, a megmaradt barnákkal áthúzva, brazil balayage technikával. Ismét jött a várakozás, majd olyan fél 2 magasságában ezt is lemosták. Mosás után, nedves hajjal még mindig barnábbnak néztem ki, mint szőkébbnek. Ez volt a pont, amikor kicsit kétségbe estem, de ahogy elkezdte szárítani a hajam a fodrász csajszi, előtűntek a szőke tincsek. Megnyugató volt, pláne, hogy sikerült olyanra festeniük, amilyet szerettem volna. Így mostantól “bronde” a hajszínem. Kicsi fazon igazítás után behullámosítottak, aztán kész is voltam 2.45-re. Egy kisebb vagyont hagytam ott, többet, mint szerettem volna fizetni a házi fodrász-szolgálathoz szokott pénztárcámból, de kevesebbet, mint amennyit más szalonban kértek volna el a munkáért.

 

És ha az ember lányának már szép haja van egy szombati napon, akkor az a minimum, hogy elviszi szórakozni az este, nem? 😊 Még akkor is, ha a party hely fotósának a képe annyira túlhúzott, hogy barnábbnak néz ki a hajam, mint eredetileg volt 😀 .

 

Reklámok

Kommentek, visszajelzések

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s