Egy nap nem elég

Posted: 2012/03/12 in 2. üveghegy - Amerika
Címkék: , , , ,

Az előre tervezett programot felrúgva, ma mégsem Ash Forkot, Seligman-t, illetve Hackberry-t látogattuk meg, hanem visszatértünk a Grand Canyonba, hogy megnézzük azokat a részeket is, amik tegnap kimaradtak. Megint el tudtunk tölteni 3 órát azzal, hogy újabb és újabb szemszögből nézzük meg a Canyont. Így sikerült lencsevégre kapnunk a mélységben kígyózó Colorado folyót is, illetve a kilátó torony tetejéről körbetekinteni a tájon.

Plusz volt még egy titkos célunk is a visszalátogatással. Tegnap nagyon cuki mókust láttunk az egyik sétányon. Lehet, butaság ilyet mondani, de olyannak tűnt a személyisége, mint a mi kis fekete nyuszi mókamesterünkké. Huncut, életrevaló, tanulékony és egy kicsit szemtelen is, persze imádni valóan. Némi dióval felfegyverkezve ennél a sétaösvénynél zártuk a látogatásunkat ma, és reménykedtünk, hogy őmókussága megjelenik. Pár perc várakozás után meg is lett, és nagyon érdeklődően szemlélte az eleséget. Nulla félelemérzettel közeledett páromhoz, a kezéből el-elvette a diót, majd pedig mikor keveselte az adagot, akkor odáig merészkedett, hogy a tenyeréből tömte a szájacskájába a nasit. Kb. 30 másodpercbe telt neki bepuszilni a félmaréknyi kesut.

Ezzel a kitérővel a látványon kívül még annyit értünk el, hogy Las Vegas 5.5 órára került tőlünk, és így muszáj volt a 66-os út helyett az I-40-esen mennünk végig. Azonban így megint csak belebotlottunk valami érdekességbe, amit nem terveztünk be: a Hoover gátba. Építésekor ez volt a világ legnagyobb gátja. Amikor el kezdték építeni 1931-ben, akkor olyan technikai újításokat alkalmaztak, ami akkor úttörőnek volt nevezhető. 3,3 millió köbméter betont használtak fel, aminek a hűtése 125 évet vett volna igénybe, ezért hűtőcsövekkel szerelték fel. A csövekben a Colorado folyó vize keringett. Ez a rendszer látja el ma is Nevadát, Arizonát és Californiát édesvízzel.

A jó kis szeles hídséta után már csak Las Vegas-t kellett bevennünk. Sikerült a nevezetességek közelébe szállást foglalni, így amíg a Circus Circus Hotel/Casino-hoz értünk, addig minden híres hely előtt elmentünk: Bellagio, Caesars Palace, Mandalay Bay, MGM, stb. A szobánk a 25. emeleten van, 5 jegyből áll a száma, és rálátásunk van a városra. Azt hiszem zuhany után, irány a neon city 🙂

Hozzászólások
  1. Varadi szerint:

    Circus circus jó! Már 5 dolláros téttel is lehet Black Jackezni!! 🙂

  2. Gabi és Gergő szerint:

    Hali! Dobjál már privátban egy emailt, hogy tudjak írni nektek, mert nem tudom melyik email címet használjátok. puszi

Kommentek, visszajelzések