Ha kihúztak az USA zöldkártya-lottón

Posted: 2013/05/27 in 2. üveghegy - Amerika

EZ A BEJEGYZÉS 4 ÉVVEL EZELŐTT ÍRÓDOTT, ÉPPEN EZÉRT LEHET ELTÉRÉS AZ AKKORI ÉS A JELENLEGI FOLYAMAT KÖZÖTT. EZÉRT MINDÖSSZE IRÁNYMUTATÁSNAK, KIINDULÓPONTNAK HASZNÁLJÁTOK A POSZTOT. A KOMMENTEK KÖZÖTT SZÁMOS KÉRDÉS FELMERÜLT MÁR, OLVASSÁTOK ÁT AZOKAT IS ALAPOSAN.

EZ A CSOPORT AKTUÁLIS INFÓKKAL SZOLGÁLHAT: https://www.facebook.com/groups/zoldkartyasok

Arra jutottam, hogy az a legegyszerűbb, ha a fent megnevezett témáról egy bejegyzés keretében megosztom a hasznos tudnivalókat. Zárójelben hozzáteszem, ezek az információk nem velem született tudásanyagok, hanem több órás/napos magyar, illetve angol nyelvű fórumok, továbbá hivatalos követségi weboldalak böngészését követően kerültek a birtokomba. Én ugyanis csak abban hiszek, amit a saját szemeimmel láttam, olvastam, értelmeztem.

Ha kihúztak, az még nem jelenti azt, hogy meg is kapod a vízumot!

Amennyiben olyan szerencsés voltál, hogy kihúzták a neved a zöldkártya-lottón (DV visa), az még sajnos édes kevés. Sok mindent kell azért tenni, hogy meg is kapd a vízumot. Első lépésként értelmezned kell az online felületen megjelenő értesítő levelet (nem postáznak semmit!). Ha emlékeim nem csalnak, abban le van írva, hogy látogass el a nyertesek számára fenntartott oldalra, azaz ide.

Aztán, ha rátaláltál a belinkelt oldalra, akkor a következő dolgokat kell tenned az ott leírtak alapján:

1. ellenőrizned, hogy jogosult vagy-e egyáltalán a továbblépésre, azaz van-e minimum 8+4 éves képzettséged, azaz általános iskolás, illetve középiskolás végzettséged legalább. Igen, jól értelmezed, ha főiskolád is van, akkor aztán szuper jól állsz. VAGY

2. ellenőrizned, hogy a szakmád alapján jogosult vagy-e egyáltalán a továbblépésre, azaz van-e az elmúlt 5 évből legalább 2 éves igazolható munkaviszonyod és tapasztalatod egy olyan szakmában, ami Job Zone 4 vagy 5-ös besorolású és az SVP rating/range szerint legalább 7-es. Ezt itt tudod ellenőrizni. Beírod a megnyíló oldalon angolul a szakmád nevét, és legördülsz az oldal legaljára. Ott találod meg a besorolásokat. Itt van példának az én szakmámé (Marketing Manager):

USA szakmabesorolás

3. megnyugodnod, mert ha a fentieknek megfelelsz, akkor már csak a 2/3-a van az egésznek előtted.

Ha megfelelsz a bevándorlásra, akkor jöhetnek a formanyomtatványok

Tehát még egyszer: ha a fent leírt pontok valamelyikének megfeleltél, akkor van értelme továbbmenned. Ha nem feleltél meg, akkor NINCS értelme a továbbiaknak, mert az alapfeltételeket nem teljesíted.

Miket kell kitöltened, és mit kell a formanyomtatványokkal csinálni?

1. a kitöltendő formanyomtatványokat innen lehet letölteni. Értelemszerűen, és a józan paraszti ész használatával lehet kitölteni. A legegyszerűbb, ha letöltesz a gépedre egy pdf kitöltő programot (így szépen be tudod gépelni a válaszaidat, és nem kell kézzel vacakolnod a kitöltéssel. Ilyen program például a Foxit Reader.) Az első a listán a DS-122-es form, amit csak annak kell kitöltenie, akit kihúztak! A következő a DS-230, Part I. és II. Ezt a nyertesnek, ÉS a pályázatában megjelölt vele utazóknak is ki kell tölteniük. Figyelem!!!! A Part II. részt NEM KELL aláírni. Illetve az USA címet ilyenkor még nem kell megadni feltétlenül, viszont a konzuli inetrjúra mindenképp kell vinni a címet. Arra a címre fogják ugyanis az első, vízum érvényesítő beutazást követően 8-12 héten belül kiküldeni a zöldkártyát, illetve az SSN (TB) kártyát.

2. mellékelni kell 2 darab, USA szabvány fotót. Nem csak a nyertesről, hanem a pályázatában megjelölt vele utazókról is. Az USA fotók mások, mint az európai szabvány fotók. A pontos elvárások itt olvashatók.

3. a fenti nyomtatványokat, a fotókat, valamint az értesítő dokumentum vonalkódot tartalmazó oldalának másolatát bele kell tenni egy borítékba, és a lehető leghamarabb, késlekedés nélkül ajánlva feladni a következő címre:

U.S. Department of State Kentucky Consular Center
3505 North Highway 25W
Williamsburg, KY 40769
U.S.A.

Mikor lesz a konzuli interjú?

Ha beküldted a dokumentumokat, nem dőlhetsz hátra, bőven van még teendőd. Először is ki kéne találnod, ha behívnak a konzuli interjúra, akkor mikorra is hívhatnak be körülbelül. Ennek a legegyszerűbb módja a Visa Bulletin historikus adatok áttekintése itt. Hogyan kell értelmezni ezeket az adatokat? Tegyük fel, hogy az értesítő dokumentumban a 14 246-os sorszámot kaptad meg, Európában. Ezt a számot nagy valószínűséggel januárban fogják behívni az interjúra. Honnan tudom annak ellenére, hogy nem rendelkezem spirituális, és jövőbe látó képességekkel? Onnan, hogy megtekintettem a Visa Bulletin oldalon ;). Méghozzá nem csak a 2012-es, hanem a 2011-es, sőt a 2010-es adatokat is. 2012-es adat alapján, B. pont, DV Europe category alatt tessék a példa megoldását keresgélni.

Ha még mindig maradunk a 14 246-os példánál, akkor a KCC (Kentucky Consular Center) novemberben, 8 héttel az interjú előtt értesít az online oldalon keresztül, és erről (mármint, hogy menjél fel az oldalra) küld is egy e-mailt. Az időpont fix, nagyon-nagyon ritka esetben módosítható. Értsd, ha törik, ha szakad, akkor kell megjelenned (és a pályázatodban veled utazókként megjelölteknek is) a konzul előtt, amikor mondják.

Azonban arra is fel kell, hogy készülj lelkileg, hogy lehet, nem hívnak be. Ugyanis országonként és kontinensenként is limitálva van a kiadható vízumok száma. Ha magas a sorszámod, akkor lehet, mire rád kerül a sor, elfogynak a Magyarországról kiadható vízumok.

Felkészülés a konzuli interjúra

A KCC által megadott időpontra a következő dokumentumokat kell elvinni. A dokumentumok lehetnek magyarul (mert ez az ország hivatalos nyelve), vagy ha netán valamilyen oknál fogva eredetileg is angolul vannak meg, azok is jók.

1. iskolai végzettséget igazoló okmányok (csak a nyertesé) VAGY

2. a szakmában eltöltött 2 évet igazoló okmányok (munkaszerződés, munkaköri leírás, stb) (csak a nyertesé)

3. születési anyakönyvi kivonat (nyertesé, és a pályázatában megjelölt vele utazóké)

4. bírósági határozatok/iratok, amennyiben valaki volt elítélt, vagy épp folyik ellene valamilyen per (nyertesé, és a pályázatában megjelölt vele utazóké)

5. kiutasítási határozat, amennyiben valakit már deportáltak az USA-ból, + Form I-212 (nyertesé, és a pályázatában megjelölt vele utazóké)

6. házassági anyakönyvi kivonat, amennyiben a nyertes házas

7. válási anyakönyvi kivonat, amennyiben a nyertes elvált, netán özvegy, stb. Ha többször vált el, akkor az ÖSSZES válásról kell a papír.

8. katonai szolgálatról szóló igazolás, amennyiben valaki (még) szolgált bármely ország hadseregében (nyertesé, és a pályázatában megjelölt vele utazóké)

9. hatósági bizonyítvány, ami nem azonos a zöld színű hatósági erkölcsi bizonyítvánnyal! A miénk fehér színű volt, és külföldi felhasználás céljából adták ki – magyarul. Erről bővebben itt lehet olvasni. (nyertesé, és a pályázatában megjelölt vele utazóké, amennyiben betöltötték a 16. életévüket)

10. örökbefogadási iratok, amennyiben a nyertessel utazók között van örökbefogadott gyermek is; illetve apasági nyilatkozat, és hozzájárulás a gyermek USA-ba történő bevándorlásához, ha a szülők elváltak, és a gyermek mondjuk az anyjával utazik

11. bankszámla kivonat, ami igazolja, hogy 6 hónapig képes vagy magad és a pályázatodban megadott veled utazókat is odakint eltartani, még akkor is, ha nem találsz addig munkát. Általában 3 hónapra visszamenőleg kell bemutatni, nekünk 2 főre 15 ezer dollárt kellett felmutatnunk. Ez alól akkor van kivétel, ha van az USA-ban ismerős, aki kitölti a megfelelő formanyomtatványt arról, hogy ő fogja biztosítani a teljes körű ellátásodat, és a pályázatodban megadott veled utazók mindegyikét is (I-134-es form-ot kell ebben az esetben kitölteni).

Ha beszerezted az összes fent leírt szükséges dokumentumot, akkor az interjú előtt még mindig 3 dolgot kell teljesítened:

1. a saját magad, illetve a gyorsabb ügyintézés érdekében, a fenti dokumentumokat fénymásolva is vidd magaddal. Ezt a konzuli segéd (magyar) értékelni fogja, hiszen megkönnyíted a munkáját. Mi például két dossziéba, azonos sorrendben, címkézve pakoltuk be az iratokat. Az egyikben voltak az eredetiek, a másikban a másolatok. Nagyon hálás volt érte az ügyintéző.

2. ahogy tájékoztatott a KCC a konzuli interjú időpontjáról, fel kell keresned a helyi ÁNTSZ-t, és be kell magad oltatnod olyan vakcinákkal, amikkel egyszer gyermekkorodban már beoltottak. A lista bővült, ezek közül kell oltást kapnod, illetve a pályázatodban megjelölt veled utazóknak is.

Hepatitis A
Hepatitis B
Influenza
Influenza type b (Hib)
Measles
Meningococcal
Mumps
Penumococcal
Pertussis
Polio
Rotavirus
Rubella
Tetanus and diphtheria toxoids
Varicella

A szabályozás angol nyelven itt olvasható. A pontos, rád vonatkozó vakcinázási előírást a panel doctor (lásd 3. pont, ez alatt) fogja megadni, amikor időpontot kérsz tőle az orvosi vizsgálatra. Nekünk anno ezek voltak: DITE és MMR oltások (diphteria, tetanus, mumpsz, kanyaró, rubeola). Az oltások költségei 20 000 forint/fő környékére rúgnak!

3. ahogy tájékoztatott a KCC a konzuli interjú időpontjáról, orvosi vizsgálatra is be kell jelentkezned. Na nem a körzetidhez, hanem a megadott orvosok valamelyikéhez. A kijelölt panel doctor-ok listája itt érhető el. Nem csak a nyertesnek kell túlesnie a vizsgálaton, hanem a pályázatában megjelölt vele utazóknak is. És a vizsgálatra ne felejtsd el magaddal vinni az oltási könyveiteket! Még némi pénzmagot, ami jelen pillanatban 15. év felett 19 ezer forint per fő, 15. év alatt pedig 9 ezer forint per fő.

A konzuli interjú

Ha minden iratot,  annak másolatát, az értesítő levelet, a KCC-nek elküldött formanyomtaványok másolatát, az oltási könyveket, és az orvosi papír eredményét is zárt borítékban beszerezted, kezedben az útleveled és a pályázatodban megjelölt veled utazóké is, amik jó sokáig érvényesek, akkor szépen fogjátok mindannyian meg egymás kezét, és jelenjetek meg a konzuli interjú időpontjában a budapesti Amerikai Nagykövetségen (Szabadság tér). Számoljatok egy olyan 1-3 órás időtöltéssel.

A beléptető biztonsági őr el fogja venni a mobiljaitokat, és a kulcsaitokat. Viszont cserébe segít eligazítani, hogy DV interjúhoz melyik sorszámból kell húznotok. Ha a kijelzőn megjelenik a sorszámotok, akkor mindenkinek, egyszerre, oda kell fáradni az ablakhoz. A konzuli segéd át fogja venni a dokumentumaitokat, illetve azok másolatát, ha vittél. Majd megkér, hogy fizessétek be a vízum díjat. USA dollárban, készpénzben, vagy bankkártyával lehet ezt a helyszínen megtenni, szintén a sorszám hívása után. Az összeg nekünk nyolcszáz valahány dollár volt per fő (ha jól látom most 330$ DV fee + 165 $ bevándorlási díj a fizetendő összeg). A pontos összeg tisztázása érdekében érdemes felhívni a konzulátust az interjú előtt, és megkérdezni, DV vízum kiállításáért mennyit kell fizetni. Ez a telefonszám: (36) (1) 475-4400 (nyitva tartás: 8.00 – 17.00).

A befizetést követően minden utazótól vesznek ujjlenyomatot. Újabb sorszám hívást követően immár a konzullal fogtok találkozni, aki miután megesket, számos kérdést fog feltenni. Például, hogy miért neveztetek a lottóra, mit kívántok odakint csinálni, utánanéztetek-e, hogy mekkora esélyetek van elhelyezkedni a szakmátokban, hol kívántok majd élni, stb. Alapból a konzul angolul beszél, de tud magyarul is. Meg fog érteni, bármit is mondasz neki. Ha rendben feleltél, vagy feleltetek, akkor megkapjátok a pecsétet, meg egy sárga, zárt borítékot. Ha van épp vízum címkéjük, és nem romlott el a nyomtatójuk sem, akkor ott helyben beragasztják a fényképes ragacsot az útlevelekbe. Ha nem vagytok ilyen szerencsések, akkor vissza kell 1-2 napon belül érte mennetek.

A beutazás

A vízum kiállításától számítva 6 hónapod van arra, hogy nyertesként beutazz, pontosabban ezt a veled utazókkal együtt megtedd. Az első beutazáskor a leszállást követően a kezetekben kell tartanotok a sárga, zárt borítékokat, mert ezt látván a vámos egy külön sorba fog irányítani. Itt ismét kérdéseket fognak feltenni, és az 5 perctől az akár 2 órán keresztül is tartó interjút követően beléphettek az USA-ba.

Nem kell azonnal kiköltöznöd, de az USA-ból történő kilépeseteket követően 6 (indokolt esetben max. 12) hónapon belül újra be kell, hogy utazzatok ahhoz, hogy életben tartsátok a zöldkártyátokat. Ha ekkor sem tudtok még hosszú távon maradni, akkor az úgy nevezett return resident visa-ért kell folyamodnotok az USA területén. Ezzel egy év haladékot tudtok nyerni. Az USA ugyanis azt feltételezi, azért szereztél zöldkártyát, mert állampolgár akarsz lenni. Ha meg állampolgár akarsz lenni, ahhoz ott is kell élned, és fizetned kell az adót. Nem mellesleg, adóbevallást akkor is be kell adnod, ha nem élsz ott.

Ennél több információval nem tudok szolgálni, remélem, minden újdonsült zöldkártya-lottó nyertes információ éhségét ki tudtam elégíteni ezzel a bejegyzéssel :D.

Hozzászólások
 1. Tibor szerint:

  Én idén “nyertem” a sorsoláson és sokat segített a poszt, köszönöm szépen a fáradozásod és a hasznos információkat 🙂 !

  • szabomaryetta szerint:

   Gratula, és sok sikert! Az infokat pedig hasznald egeszseggel ;).

   • piku szerint:

    Szia. Szeretném kérdezni, hogy mikortól lesz új sorsolás?Olvastam olyat hogy beszüntetik?

   • szabomaryetta szerint:

    Szia!
    Minden evben oktober elejetol 1 (korabban 1.5) honapig lehet ingyenesen jelentkezni a hivatalos weboldalon a kovetkezo sorsolasra, ami majus 1-jen van (rakovetkezo ev).
    Nem hallottam meg, hogy megszuntetnek, de barmi lehet, erdemes a hivatalos amerikai oldalon tajekoztatast vadaszni.

  • Berczi Nikolett szerint:

   Nagyon szerencsés vagy! Gratulálok!:) Szívesen beszélgetnék, és meghallgatnék olyan embert, akinek ez sikerült, vagy épp folyik az ügy, vagy már kiutazott!

  • Horváth Martin szerint:

   Szóval ha az általános iskolai végzettségem meg van de a középiskolai nincs de helyette van szakmám amit gyors tanfolyammal szereztem meg még akkor is van esélyem zöldkártyalottózni?

 2. Nikksz szerint:

  Nem egészen jól írtad, ugyanis:

  “The principal diversity visa applicant must have a high school education, or its equivalent, OR two years of qualifying work experience, under provisions of United States (U.S.) law.”

  Tehát ha az egyik teljesül , a másiknak nem “kell”. Illetve ugyanez fordítva.
  Lényeges különbség. 🙂

 3. Zsolt szerint:

  Szia!

  Csak jelezni szeretném, hogy egy dolgot félrevezetően írtál le. Nehogy mások is elnézzék:
  Az 1)-est miszerint iskolázottság szükséges valamint a 2)-est miszerint szakmai gyakorlat kell úgy írtad, hogy mind a kettő. Ennek ellenére a hivatalos goverment oldalon(http://hungarian.hungary.usembassy.gov/diversity_visa_hu.html) úgy szerepel, hogy:
  “A vízumlottó alapján bevándorolni szándékozóknak középiskolai végzettséggel VAGY két (2) év, a közelmúltban szerzett gyakorlati tapasztalattal kell rendelkezniük egy képesített szakmában.”
  Üdv,

  • szabomaryetta szerint:

   Koszonom a pontositast, reg volt mar, hogy neveztunk es kihuztak 🙂
   Javitottam amugy a bejegyzesben.
   (Bar ezek alapjan is ugy ertelmezem, hogy valamilyen iskolai vegzettseg tovabbra is szukseges, hiszen a kepesitett szakmaban nem csak kepesitessel lehet dolgozni? Azt hogyan szerzi meg az illeto iskola nelkul? ;))
   Lenyeg a lenyeg, megcsinaltad a hazit, tobb forrasbol is utananeztel 🙂

   • Zsolt szerint:

    Bocs, hogy csak most írok.
    Iskolai végzettség nem feltétlenül szükséges úgy olvastam. Ha van szakmai gyakorlatod egy olyan szakmába ami komoly képzettséget igényel, akkor azt is elfogadják.
    Nah ez ami a mi országunknak nem nagyon működik.

   • szabomaryetta szerint:

    koszi, azota mar pontositottam ezt a leirasban is 🙂

 4. Luke szerint:

  Szia!

  Mi DV2013 programban nyertünk a zk lottón, és halasztottuk a vízuminterjút. Július 8.-án megyünk a követségre. Az lenne a kérdésem, hogy ha megkapjuk a vízumot, akkor van 6 hónapunk a beutazásra, vagy ezt meg kell tenni szeptember 30-ig (dv2013 vége)?

  Köszi.

  • szabomaryetta szerint:

   Szia! Sajnos erre nem tudom a választ, hülyeséget meg nem akarok mondani. Hívjátok fel a követséget a megadott számon, biztos tudnak pontos infót adni.

 5. Imre szerint:

  Mivan akkor ha megnyered de mar illegalisan dolgoztal kinnt es tultartozkodtal? azt bele kell irni az applicationbe vajon?

  • szabomaryetta szerint:

   Pontos valaszt nem tudok adni, mivel nem voltam soha illegalis statuszban egyetlen orszagban se.
   Viszont egy ilyet talaltam az elso google-zesre:

   “Under current law, a person who is in the U.S. without legal status who wins the DV lottery will not be permitted to apply for their residence from within the U.S. (“adjust status”) unless they had some other legal permanent residence visa petition (family or employment based) filed before April 30, 2001.”

   Bar ez arrol szol, hogy akkor nem, ha illegalisan vagy eppen bent. A forrasrol nem tudom, mennyire megbizhato. mas orszagok forumain is erdemes korulnezni, hatha van valami fent.

   • Tünde szerint:

    Szia! Arról tudnál valami infót, hogy ha már az USA -ban tartozkodok ( mert volt akkora mázlim, hogy kihúztak) és lejárt a 6 hónapos zöldkártyám, újra kell jelentkeznem a lottón? Szeretnék letelepedesi engedélyt szerezni, de ahogy olvastam más oldalakon ahhoz 5 évig kinn kell tartózkodnom zöldkártyával, ami ugye azt jelenti, hogy 10x kell megszereznem?!

   • szabomaryetta szerint:

    Szia Tunde! A zoldkartyat vagy mas neven allando lakosi kartyat egyszer adjak. Ha “karban tartod” (nezz utana a jogoknak es kotelezettsegeknek), akkor eleted vegeig jogosult vagy a hasznalatara. Maga a plasztik kartya 10 evig ervenyes amugy. Ezzel tudsz munkat vallalni legalisan. Azaz a koznyelv ezt hivja letelepedesnek. Az “5 evig kint kell tartozkodni” szerintem az allampolgarsag igenylesenek feltetele lehet.

 6. Imre szerint:

  igazabol en megnyertem iden, de 2005-2007 kozott illegalba voltam kinnt. namost legnagyobb problemam az, hogy nemtudom vajon beirjam-e a papirokra vagy ne. elozo munkahelynel jon fel, ill. mikor kerdezi hogy voltam-e mar usa-ban. meg hat volt-e mar kiallitva nekem SSN…

  • szabomaryetta szerint:

   Sajnos nem tudok ebben segiteni, nem vagyok bevandorlasi tanacsado/ugyved. Tudom, nagyon bosszanto, amikor nincs meg egy info, igy tenyleg csak azt tudom javasolni, hogy bongeszd az angol nyelvu forumokat, hatha ott raakadsz valamire.

   Szemelyes velemenyem, hogy 2005-ben mar vettek ujjlenyomatot a vizumhoz (legalabbis egy evvel korabban tolem mar vettek), igy nev, szuletesi datum alapjan siman be tudnak azonositani. A kerdes az, hogy az elmult 6 ev pl. elegendo volt-e arra, hogy a tultartozkodasod elevuljon?

  • Sándor szerint:

   Szia Imre
   Ugyan ebben a cípőben járok most mint te anno és érdeklődnék hogy sikerült e a zölkártya ?
   Számított e valamit hogy túltartózkodtál az államokban?
   Remélem megkapod az üzenetet fontos lenne.
   Üdv:Sándor

   • Laci szerint:

    Erre én is kiváncsi vagyok. Mert elvileg a DV átvételének feltétele, hogy ne szegd meg az USA törvényeit, márpedig a túltartózkodással megszegted. Én eddig elutasításról hallottam.

 7. tamás szerint:

  Szia! Engem az érdekelne,hogy én nyertem zöldkártyát es aug. 9-en kene kiutaznom az interjura, de nagyon rosszkor van.az a kérdés hogy kivel tudok beszélni hogy legalább szeptember legyen és milyen indokok lehetségesek. Válaszodat előre is köszönöm

  • szabomaryetta szerint:

   Szia Tamas! Az interju helyszineul nem a magyarorszagi amerikai nagykovteseget jelolted meg? Vagy van valami egyeb ok, amiert utaznod kell kulfoldre? Ez nem egeszen vilagos. A legegyszerubb, ha beszelsz a magyar kovetseggel (telefonszam fentebb a bejegyzesben), ok tudnak tajekoztatast adni. Forumokon olvastam, hogy volt, aki kert interju halasztast a KCC-n keresztul, de a te datumod mar annyira a vege fele van, hogy en nem biztos, hogy kernek uj idopontot. Ekkor mar benne lehet a pakliban, hogy elfogynak a kiadhato vizumok. De ez csak az en velemenyem, nem vagyok sem szakerto, sem be/kivandorlassal foglalkozo ugyved/ugynok.

   • tamás szerint:

    Szia!amerikai állampolgárságú unokatestvérem intézett mindent ott helyben. Ő adta be a kérvényt is. Sajnos a munkám miatt nem jó az időpont mert ilyen hamar nem tudnak elengedni viszont semmiképp nem szeretnék lemaradni. Senkivel nem akarok haragot a kollegáim közül mert ők szívnák meg. De ezt az indokot nem mondhatom valami más kellene és még egy célszemély akivel ezt megvitathatom. Válaszodat előre is köszönöm!

   • szabomaryetta szerint:

    Az ertesito online uzenetben, elvileg benne van a KCC direkt kontaktja. Ok osztjak ki az idopontokat. Szerintem veluk kellene felvenni a kapcsolatot e-mailben (hogy legyen nyoma a halasztasi kerelemnek, es iktassak is). Csaladi okokra, szemelyes akadalyoztatasra, orvosi problemara biztos lehet hivatkozni. De ahogy korabban irtam, nem tudok pontos valaszt adni, csak azt irom le, en mit csinalnek, ha hasonlo helyzetben lennek. Sok sikert!

 8. vidizoli szerint:

  Sziasztok, engem is kihúztak most májusban, elvileg a feltételek rendben vannak (iskola OK, a feleségem családjának fele kint él, és nekem is vannak rokonaim – úgyhogy lakhatás és szponzorok bőven akadnak), viszont azért nem éltem bele magam túlságosan a dologba, mert nagyon magas a sorszámom (39000 fölött vhol). Gondolom interjú max. vmikor jövő tavasszal lehet, ha lesz egyáltalán. Van vkinek arról tapasztalata, hogy ilyen magas sorszámnál mik az ember esélyei? (Az elmúlt évek bulletinjei alapján egyébként nem sok, egyszer ment el Európa 40000ig)

  Amúgy nagyon hasznos a bejegyzés, köszi.

  • szabomaryetta szerint:

   Eloszor is gratula, masodsorban meg nagyon nehez megmondani, hogy tenyleg behivnak-e a magas szammal. Ha igen, akkor tavasz helyett inkabb nyarra tippelnek. Azert fingers crossed :).

   • farecs szerint:

    Sziaasztok!

    Eloszor is koszonom Neked ezt a forumot, nagyon hasznos, tokjo:)

    Maryetta, olyan kerdesem lenne, lehet, hogy volt rola szo feljebb, de meg egyszer, biztos, ami biztos, pl ha egy hazaspar egyik tagja pl. ferj megnyeri a zoldkartyat, akkor a felesegevel ilyenkor mi a helyzet?O is automatikusan?Ezeknek utana tudok vhol nezni?Vagy esetleg vki tudja erre a valaszt?Koszonom Mindenkinek!

   • szabomaryetta szerint:

    Szia! A jelentkezeskor meg lehetett adni a hazastars, elettars adatait is, illetve gyereket, ha van. Igy a nyertessel automatikusan mehet a csaladja. Termeszetesen neki(k) is meg kell jelennie(uk) a vizuminterjun. A vizumban lesz annyi kulonbseg sikeres odaitelesnel, hogy a kihuzott DV1, mig a partnere DV2 megjelolest kap a cimken. Ugyanazok a jogok illetik meg mindket felet.

   • szabomaryetta szerint:

    Illetve itt van angolul egy hivatalosabb leiras. Az utolso bekezdes “However…” kezdeto mondata az erdekes:

    Q: What family members must I include on my DV entry?

    A: On your entry you must list your spouse, that is husband or wife, and all unmarried children under 21 years of age, with the exception of a child who is already a U.S. citizen or a Legal Permanent Resident. You must list your spouse even if you are currently separated from him/her. However, if you are legally divorced, you do not need to list your former spouse. For customary marriages, the important date is the date of the original marriage ceremony, not the date on which the marriage is registered. You must list ALL your children who are unmarried and under 21 years of age, whether they are your natural children, your spouse’s children by a previous marriage, or children you have formally adopted in accordance with the laws of your country, unless a child is already a U.S. citizen or Legal Permanent Resident. List all children under 21 years of age even if they no longer reside with you or you do not intend for them to immigrate under the DV program.

    The fact that you have listed family members on your entry does not mean that they later must travel with you. They may choose to remain behind. However, if you include an eligible dependent on your visa application forms that you failed to include on your original entry, your case will be disqualified. (This only applies to persons who were dependents at the time the original application was submitted, not those acquired at a later date.) Your spouse may still submit a separate entry, even though he or she is listed on your entry, as long as both entries include details on all dependents in your family.

 9. farecs szerint:

  Koszonom szepen!

  Ugyis be lehet irni a hazastarsat, hogy o is megpalyazza a zk lottot, es engem is beir?Szoval mindketten jelentkezunk, es beirjuk egymast, a masik hazastarsakent???Ez nem szamit vmi dupla jelentkezesnek?

  A masik kerdes pedig, a ferjem kapott kint egy eves munkaszerzodest nagy cegnel, felesegekent milyen vizumot kapot, ha kapo egyaltalan? kimehetek -e egyaltalan automatikusan vele egy evre, vagy ilyenkor hogy megy ez?

  Koszonom szepen!

  • szabomaryetta szerint:

   Igen, ez egy jarhato ut. Igy novelitek az eselyeteket. Mi is igy csinaltuk, az en palyazatomban a ferjem volt a ‘spouse’, az o palyazataban en voltam a ‘spouse’. Igy amikor engem kihuztak, akkor o is automatikusan megkapta a vizumot.

   A masodik reszre nem tudok valaszolni, erdemes a vizum kategoria szabalyozasanak utananezni pl ezen az oldalon: http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1286.html

   • farecs szerint:

    Koszonom szepen!:)

    Es Ti dolgozni vagy tanulni mentetek ki?Mindkettotoknek volt mar biztos helye?Vagy a zold kartyaval csak ki lehet menni es majd ott talalni vmit?

    Koszonom szpene!

   • szabomaryetta szerint:

    Eredetileg Ausztraliaba szerettunk volna menni, oda is inditottuk el a letelepedesi-bevandorlasi vizum procedurat. Mivel eleg surun valtoztak a bevandorlasi szabalyok, ezert volt egy-ket olyan pillanat, amikor ugy tunt, nem fogunk kijutni. Ekkor B-tervkent neveztunk a green card-ra. Vegul mindketto osszejott. AZ elejen nyitva hagytuk a lehetoseget az USA szamara is, de vegul annyira jol erezzuk magunkat Ausztraliaban, hogy inkabb itt maradtunk.

    Van szamos, munkara is jogosito USA vizum, pl. amikor valaki kap egy ottani cegtol munkaszerzodest. A zold kartya amellett, hogy munkara is jogosit, allando lakosi statuszt jelent.

 10. farecs szerint:

  Sziasztok!

  Oktober elsejen lehet jelentkezni ebben az evben igaz ZK lottora?Es 2014 majusaban lesz a sorsolas?koszonom!

  Egyebkent minel hamarabb jelentkezel, annal jobb, vagy ez nem szamit?koszonom!

  • farecs szerint:

   mikortol kell elkezdeni figyelni?mikor teszik fel es hova a zold kartya lottot?

   koszonom szepen!

   • farecs szerint:

    igerem, utolso kerdesem, hogy az baj-e, hogy megpalyazom oktober 1-jen a zk lottot, majd egy hetre ra kimegyek Amerikaba dolgozni legalisan?Vagy kirandulni turistakent. Visszafordithatnak?

    vagy eloszor kimegyek Amerikaba dolgozni szeptemberben, es oktoberben kintrol jelentkezek a zk lottora?Valamelyik jelenthet gondot?

    Nagyon nagyon koszonom es elnezest, hogy ennyit kerdezek!:)

   • szabomaryetta szerint:

    az USA hataron honnan tudnak, hogy te jelentkeztel zoldkartya lottora???? amig ki nem huznak, es meg nem kapod a vizumot (mert teljesitesz minden szukseges feltetelt, es tuljutsz a konzuli interjun is) – ami legjobb esetben is minimum egy ev a jelentkezestol – addig semmilyen statuszod nincs ezzel a dv lotteryvel kapcsolatban. viszont, ha beutazol, ne maradj illegalisan tul 😉

    barhonnan jelentkezhetsz, tok mindegy. gondolom magyar allampolgar vagy, akkor ha kihuznak, akkor a magyar keretbe fogsz szamolodni.

  • szabomaryetta szerint:

   oktober elejen szokott kezdodni a jelentkezes, ezt az oldalt erdemes figyelni: http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html
   majd ha irnak rola, az a dv lottery 2015 cimet fogja viselni

   random a sorsolas, barmikor jelentkezel, ugyanakkora eselyed kell, hogy legyen.

 11. egyismeretlen szerint:

  Üdv! Tudom, hogy buta kérdés(aki belefog egy ilyen procedúrába annak nyílván az legkisebb baja) de 14 db injekciót kell kapni. És azt mind egyszerre?

  • szabomaryetta szerint:

   Van, amire mar oltottak gyerekkent, es nem kerik az ujraoltast. Van, amire szinten oltottak gyerekkent, es megis kerik az ujraoltast. Ertsd: nem fogsz 14 kulonbozo injekciot kapni. Ez egy altalanos lista, lehet, hogy a Timbuktubol jelentekzonek nem volt kotelezo az xxxx oltas, ezert benne van a listaban, hogy kell. A panel doktor, akit majd fel kell keresni a konzuli interju elott (nyeres eseten), fogja megmondani, hogy mik az adott ev eloirasai a magyarokra. Nekunk 2 kombinalt oltast adtak: DITE és MMR oltások (diphteria, tetanus, mumpsz, kanyaró, rubeola), 2 szuras, es mar mehettunk is a kasszahoz.

 12. farecs szerint:

  Sziasztok!
  Koszonom szepen a valaszokat!Ausztraliaba ti egyenileg vagy irodan keresztul mentetek?Konnyebb oda a kijutas, mint USA-ba?Van valamilyen oldal, iroda, ahol erdemes nezelodni munkakat es mik a feltetelek?Igaz, hogy bankkal igazolnod kell, hogy kint te el tudod tartani magad?Mennyi pontosan az osszeg?
  Koszonom!

 13. farecs szerint:

  Szia Maryetta!
  Meg egy olyan kerdesem lenne, hogy esetleg tudsz arrol valamit, hogy Ettermi vezetok (tapasztalattal), illetve diplomas, tapasztalt Hotel Management, ill. utazasi irodas, idegenforgalmi munkak anyanyelvi orosz nyelvtudassal mennyire lehetnek nyerok kint?Azt lattam, hogy hianymunkak kozott nem szerepelnek ilyenek most:) de hatha…?:) De munkavallaloi vizumot nemcsak akkor kapsz, ha mar kint van egy sponzorod?Lehet, rosszul ertelmeztem valamit, elore is bocsanat erte!Pl ha van egy hianyszakma kint, es nekem pont az van papir szerint, de nem dolgoztam benne egy napot sem, tehat nulla a tapasztalat, akkor az nem er igy, ez igaz?
  elore is nagyon szepen koszonom a valaszaitokat!

  • szabomaryetta szerint:

   A vendeglatashoz kapcsolhato munkak javareszet kulfoldi diakokkal toltik fel. A) vagy olyanokkal, akik nyelvsuliba, vagy valami mas iskolaba jarnak, de legalaisan csak 20 orat dolgozhatnak, ok vegzik a pincer, kitchen hand, stb munkakat; B) akik itt tanuljak a szakmat, es innen haladnak a rangletran, akar nemzetkozi diakkent. Ahhoz, hogy teljes munkavallalasra alkalmas vizumot kaphass, a szakmadban eltoltott idot mindenkepp igazolnod kell. Szakmaelismertetshez altalanos szakmak eseten a minimum 2 ev, engedelyhez kotott szakmak eseten akar 7 ev. Ezek utan a vizum pontrendszerben is annal tobb pontot kapsz, minel tobb gyakorlatot tudsz felmutatni. Ez az iparag (vendeglatas) volt a legnagyobb vizumgyar az elmult evekig. Pl. azsiai lakasettermek ugy hoztak be a rokonokat munkaltatoi szponzoracioval, hogy etteremvezeto, meg ilyen-olyan menedzserkent, valojaban pedig mosogatott a szerencsetlen csak, hogy kihuzza az idot, amig allando lakosira jelentkezhet. Na ezert nem sok vendeglatos szakma van/lesz a hianyszakmalistan.
   A munkavallalasnak nem a szponzoracio a feltetele, hanem a munkavegzesre jogosito vizum meglete. Az egyik eset az, ha van egy ceg, aki megszponzoral, mert annyira kulonleges, egyedi a szakmad, es pont az kell nekik.
   Mivel nem vagyok bevandorlasi ugynok, ezert ajanlom, ha erdekel az ausztral bevandorlas, hogy ezt az oldalt olvasd el A-tol Z-ig magyarul: http://www.bertok.com; ezt pedig angolul: http://www.immi.gov.au

 14. Arpad szerint:

  Egy 4 hetes gyerekről hogyan tudnánk DV kompatibilis fényképet csinálni….? Vagy csináltatni? Kamerába nézzen, csukott száj, stb-stb, elég reménytelen… Valakinek valami ötlete…?

  • szabomaryetta szerint:

   hivatalos leiras az USA-bol, igaz, utlevel fotora irjak, de gondolom, nem nagy a kulonbseg:
   http://travel.state.gov/passport/pptphotoreq/pptphotoreq_5333.html

   Taking photos of your baby or toddler

   When taking a photo of your baby or toddler, no other person should be in the photo, and your child should be looking at the camera with his or her eyes open.

   Tip 1: Lay your baby on his or her back on a plain white or off-white sheet. This will ensure your baby’s head is supported and provide a plain background for the photo. Make certain there are no shadows on your baby’s face, especially if you take a picture from above with the baby lying down.

   Tip 2: Cover a car seat with a plain white or off-white sheet and take a picture of your child in the car seat. This will also ensure your baby’s head is supported.

 15. Gabor Laszlo szerint:

  Sziasztok! , A kérdésem annyi lenne hogy a kiköltözés során milyen olcsóbb lehetőségeket tudtok az itthoni dolgok kiszállítására. Gondolok itt ruhákra, játékokra egy-két kisebb bútorra, stb. Eddig olyan árakat kaptunk hogy elgondolkodtató hogy egyáltalán vigyünk e valamit, vannak azonban dolgok amiket tényleg sajnálnék itt hagyni. Válaszokat előre is köszönöm!

  • szabomaryetta szerint:

   Szia! Mi nem hozattunk magunk után semmit, összesen 2 alkalommal küldtek a szülők 10-10 kg-os postai csomagot. Ennek több oka volt: 1) nálunk nincs gyerek, aki nem tudna meglenni néhány játéka nélkül; 2) felesleg pénzkidobásnak véltük, mert mi van, ha az otthoni bútor nem passzol a tök más méretű bérelt apartmanba; 3) elektromos cuccoknál inkább jobb, ha helyi töltője van, annak ellenére, hogy átszerelni mondjuk két perc (110 V vs 220 V is kérdés USA esetében, vagy épp a biztosító nem fizet lakástűz esetén, ha nem szakszerűen átalakított csatlakozóval volt használva az eszköz, stb, stb, stb); 4) amit lehetett, otthon eladtunk, abból volt egy kis elkölthető pénzmag itteni eszközökre ;).
   Azonban azok, akik Ausztráliába költöztek, és konténeres szállítást rendeltek leginkább velük intézték a dolgot: http://www.crownrelo.com
   Profik, pontosak, és USA-ba is szállítanak otthonról.

 16. Szabi szerint:

  Sziasztok!
  Nem tudjatok, mi lehet a lotto oldalaval? Csak a status check/entrant check mukodik, info, hogy mikor lesz a jelentkezesi ablak nyitva, semmi.
  Koszonom

 17. Sanyi szerint:

  Sziasztok.

  Tudnátok segíteni abban, hogy a párommal neveznénk a zöldkártyalottóra, de nem vagyunk házasok.
  5 éve vagyunk együtt.
  Ebben az esetben hogy kellene jelentkezni?
  A házastársat be kell írni a jelentkezésnél, ha az egyik megnyeri a zk-t, akkor elvileg a másik is megkapja.
  A mi esetünkben ez hogy lenne?
  Tegyük fel, ha én megnyerem, akkor a párom nem kapna zk-t?
  Vagy fordítva…
  Olyan esetben mi van, ha a jelentkezés után házasodunk össze?

  Várom a válaszotokat…
  Köszi.
  Sanyi

  • szabomaryetta szerint:

   Szia! Azt nem tudom, hogy elettarskent meg kell-e adnod parodat a jelentkezesnel, de olyanokat olvastam mar forumon, hogy az interju elott hazasodtak. Itt egy angol nyelvu leirat, amit en talaltam a neten, nyugodtan bongessz te is meg: “You have a six-month grace period, from the moment you are notified of the GreenCard award, to adjust your status. Should you get married or become a parent during that period, the new family members will each automatically be entitled to receive a GreenCard.” (Tehat: miutan ertesitettek, van egy 6 honapos laufod, hogy tajekoztasd a hivatalt a korulmenyeidben beallt valtozasrol. Ha ez ido alatt hazasodsz, vagy szuletik gyermeked, akkor az uj csaladtagok automatikusan megkapjak a zoldkartyat.) Nem tudom, mennyire tekintheto hivatalosnak ez az oldal, de innen van: http://www.green-card.com/green-card-lottery/faqs-2/what-happens-if-i-get-married-or-become-a-parent-after-i-have-won-the-greencard/

 18. Sanyi szerint:

  Szia.
  Köszönöm a gyors válaszod…

 19. Melitta szerint:

  Szia Maryetta,
  Nagyon jó és hasznos ez az oldal 🙂 Sok segítséget nyújt.
  A végzettségem megadásával kicsit zavarban vagyok, mert nem tudom, hogy mit adjak meg. Főiskolán sikeresen leállamvizsgáztam Pénzügyi menedzser szakon, de még nem kaptam meg a diplomám, mert nem csináltam meg a nyelvvizsgát. 9,5 éve dolgozom egy nagy kereskedelmi cégnél, mint kereskedelmi vezető de erről sajnos papírom nincs, mármint igazolásom, ugyanis amikor a céghez kerültem, akkor még csak adminisztrátorként alkalmaztak. Évek alatt léptettek mindig előre, de új munkaszerződést nem írtunk. Szerinted ez esetben mit tegyek? Előre is nagyon szépen köszönöm, ha tudsz segíteni.

  Szép napot! 🙂

  • szabomaryetta szerint:

   Szia! Gyorsan ellenoriztem, hogy mind a Financial Manager, mind pedig a Sales Manager (Commercial-t nem talaltam) megfelelo besorolasu lenne a szamodra. Viszont egyszerubbnek latnam azt, hogy a Sales Manager-t ird be, es kerj egy igazolast a HR osztalyotoktol, hogy adott pozicioban mikortol dolgozol. Ha esetleg lenne meg egy ker. vezetoi munkakori leirasod is, az csucs lenne. Ha nincs, keress mintat a neten, az alapjan keszitsd el a sajatodat, es irasd ala a HR-rel. Mindez ugye mehet magyarul. Megint csak hangsulyozom, ez mindossze az en szemelyes velemenyem, te dontesz, hogy hogyan lepsz tovabb! Sok sikert!

 20. piku szerint:

  Szia! szerinted ez a szakma megfelelő lenne a vízum lottóhoz:http://www.onetonline.org/link/summary/17-3025.00 ?
  Válaszod előre is köszönöm.

 21. Sanyi szerint:

  Szia.

  Még egy fontos kérdésem lenne…
  Amikor a jelentkezést kitöltöm a dv2015-re, a nevemet ékezet nélkül kell beírni vagy ékezettel?
  A leírásban azt írja, hogy a nevet úgy kell beírni, ahogyan az útlevélben van, ott meg ékezetes…

  Köszi a segítséget..
  Szia.

  • szabomaryetta szerint:

   Ha jol emlekszem, mi az online jelentkezest is ekezet nelkul toltottuk ki (mert a visszakuldoset a kihuzas utan ezer %, hogy anelkul), meghozza azert, mert nem fogadott el kulonleges karaktereket (ó van az en nevemben)

 22. Gaboo szerint:

  Sziasztok! Szerintetek mennyi az esély nyerni? Hány magyar adja be és hány nyer? Azért kérdezem mert én már 3. évben próbálkozom, de semmi, még utólag se kapnék mikor bővül a kiesettek miatt. Pedig sok helyem olvasni, hogy megkaptam megkaptam! Nálam meg sosem semmi… 😦 Milyen esélyek vannak itt?

  • szabomaryetta szerint:

   Szia! Kontinens es orszagaranyos, hogy %-ban hany ember nyerhet. Itt arrol olvashatsz, hogy a 2013-as palyazat alkalmabol 246 magyart huztak ki. Ez nem jelenti azt, hogy mindenki meg is felelt: http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_5715.html

   Az aranyok amugy kb, igy neznek ki: evente 7-20 millioan jelentkeznek a 50 000 kiadhato vizumra a vilag minden tajarol. Viszont 100 000 embert huznak ki, pont azert, mert sokan nem felelnek meg mar az elso kitetelnek sem (vegzettseg vagy tapasztalat egy adott hianyszakmaban). Egy huzas van, altalaban majus 1-jen. Uj huzas nincs (egyszer volt 2011-ben, a DV2012-re, akkor technikai ok miatt), nincs olyan, hogy a “kor utolagos bovitese”, amit emlitettel a kommentben. Minden kontinens, minden orszag valamilyen sulyozas alapjan szerepel a vizum odaitelese soran. Az sem biztos, hogy mind az 50 000 vizumot kiadjak vegul. Valahol regebben olvastam (ennek mar nem talalom a forrasat) hogy kb. 10-12 000 magyar nevez evente, es ebbol 150-250 korulit huznak ki. Hogy mennyien kapjak meg tenylegesen, arrol nem lattam adatot.

   • Gaboo szerint:

    De én nem is írtam olyat hogy bővül a kör! 🙂 A kör szót se írtam. A bővülést a lehetőségre, reményre értettem, hogy mikor csekkolja az ember hogy sikerült-e és Not Selected van, akkor még oda van írva egy másik időpont amikor újra lehet ellenőrizni majd akkor megint, a te általad is említett nem megfelelőek miatt még ilyenkor megmarad a remény amit a későbbi időpont után lehet ellenőrizni. Azt tudom hogy a “kör” nem bővül és sorsolás is egy van. De a kérdésem nem is ez volt, felesleges ezt latolgatni. A választ megkaptam és köszi szépen, ezek szerint magyarként 60ból 1 kapja meg úgy nagyjából… Köszi, üdv!

 23. Melitta szerint:

  Szia Maryetta! Főiskolai diplomám van, de ezt nem találom a végzettségek között. Szerinted melyiket kellene beírnom: University degree? De az egyetemi diplomát jelent,nem? Nagyon köszönöm előre is a válaszod! Szép napot 🙂

  • szabomaryetta szerint:

   Igen, valaszd a university degree-t. Nem emlekszem, ebben a fazisban meg kell-e adni az intezmenyt, de ha igen, akkor pl. igy nevezd el a sulit: Kodolanyi Janos University College, Hungary.

 24. Melitta szerint:

  Köszönöm!

 25. Melitta szerint:

  Szia Marietta,
  Ha valakinek szakközépiskolai érettségije van és még ottmaradt a suliban ötödévre, Ügyintéző Titkár végzettséget szerzett, akkor szerinted mit kell a végzettséghez beirni? High School Diploma vagy Vocational School? Illetve szerinted ez a szakma jo lenne? Mi lenne az angol megfelelője?
  Előre is nagyon köszönöm a válaszod.

 26. Gabor Laszlo szerint:

  Szia Maryetta!
  Júliusban megnyertük a lottót, majd augusztusban beküldtük a papírokat, és várjuk a visszajelzést a KCC -től. Annyit szeretnék kérdezni, hogy milyen formában fognak értesíteni minket, illetve hogy mit értesz az alatt hogy “értesít az online oldalon keresztül”?
  Válaszod előre is köszönöm.

  • szabomaryetta szerint:

   Szia! Elvileg ezen az ingyenes oldalon keresztul jelentkezik az emberek tobbsege a zoldkartya lottora (azert a tobbsege, mert vannak, akik inkabb fizetnek valamilyen szervezetnek, hogy csinalja meg helyettuk, ami sok esetben inkabb csak a lehuzasrol szol. Bocs, ez kitero volt, nem tartozik ide ;)): https://www.dvlottery.state.gov

   A huzas napjatol kezdve (majus 1. altalaban) ezen az oldalon lehet ellenorizni is a jelentkezeskor kapott azonosito szammal, hogy nyert-e az ember (Entry Status Check). Ha az van odairva, hogy nyert, akkor a) van egy ugyiratszam, b) atiranyitja egy link a kedves nyertest a kulonfele formanyomtatvanyok letoltesi helyere, iletve az utmutatokhoz (de ha jol sejtem, ezen mar tul vagytok).

   Ahogy a bejegyzesben is irtam, az ugyiratszam alapjan kikovetkezheto a Visa Bulletin vegignyalazasaval, hogy kb. mikorra hivhatjak be az embert, ha a visszakuldott papirjai rendben vannak. Mondjuk 14000 az ugyiratszam, es a historikus adatok alapjan ez januari konzuli idopontot mutat Europaban. Akkor novemberben, azaz 8 hettel az interju elott varhatja a nyertes az e-mailt a KCC-tol, hogy legyen szives es menjen fel ugyanarra a feluletre, ahol ellenorizte a statuszat, es kiderult, hogy nyert. Ott ujabb instrukciok fogjak varni (pl. mikorra jeloltek ki a konzuli interjut). Hat igy 😉

 27. technikus szerint:

  Szia 🙂
  Olyan kérdésem lenne,hogy én érettségi után technikusi képzésre mentem.Aminek a becsületes neve gépgyártástechnológiai technikus .Na most én nézem http://www.onetonline.org/find/quick?s=manufacturing+engineering+technician és ami a legjobban illik az SVP Range (7.0 to < 8.0).a Manufacturing Engineering Technologists.Elméletileg ez a szakmám angol neve.De nem hiszem.A tanácsod és a véleményedet kérném.Nem szeretném ha a végén csalódnék és még sem felelnék meg 😦

 28. technikus szerint:

  Semmi baj 🙂
  Ez meg kevés :S.De köszi.Pontos választ úgy is a nagykövetségen tudnak adni.Majd felkeresem őket.Mert ez egy elég nagy kérdőjel és minden elbukhat ezen.

 29. technikus szerint:

  Utána néztem és habár főiskolai képzettség kéne hozzá megfelel mivel a 2 éves szakmai munkám meg van.
  Remélem másoknak is segít

  • szabomaryetta szerint:

   Köszi az infót, ez igen jó hír!

  • Adrienn szerint:

   Szia!
   Az lenne a kérdésem, hogy ha van érettségid, akkor ez miért számít? Az érettségi önmagában is elég a nyertesnek, nem?

   • technikus szerint:

    Kevés az érettségi. Job Zone 4 vagy 5-ös besorolású és az SVP rating/range szerint legalább 7-es képzettség kell.Az lehet ügye végzettség vagy abban munkával eltöltött 2 év.Amit igazolni tudsz

   • Adrienn szerint:

    The principal diversity visa applicant must have a high school education, or its equivalent, or two years of qualifying work experience, under provisions of United States (U.S.) law. This was explained in the DV Instructions for your eDV entry..

    High School Education: A high school education means successful completion of a formal course of elementary and secondary education comparable to completion of a 12-year course in the United States..

    Nem vitatkozni akarok, de ezt szerintem azt jelenti, hogy ha van érettségid, akkor nem kell más!
    Te nem így értelmezed ezt a fenti 2 bekezdést?

 30. probacseresznye szerint:

  Szia,

  Szeretnék jelentkezni a zöld kártya lottóra, de csak kicsit beszélek angolul, Viszont a feleségem jól tud.Ez jelent valami hátrányt? Illetve,hogy nincs kint senki rokon vagy ismerős aki esetleg segíteni tudna munka és lakás ügyben. Érdemes jelentkezni szerinted?

  Válaszodat előre is köszönöm.

  • szabomaryetta szerint:

   Szia! Szerintem mindenkepp erdemes jelentkezni. Ha egyikotok beszel angolul, akkor nyeres eseten konnyebb lesz az ugyintezes majd odakint. Nekunk se volt senkink kint, meg szerintem ezzel masok is voltak igy. Szoval a fontos, hogy ti tudjatok, mit szeretnetek, es azt nyeres eseten alaposan keszitsetek elo (pl. otthonrol allaskereses, interjuk leszervezese, ha mar megvan, hogy mikor mentek, stb.)
   Sok sikert majd az oktoberi jelentkezeshez!

   • Adrienn szerint:

    Sziasztok!

    Minket is kisorsoltak tavaly május 1-én, márciusban megyünk interjúra!
    Gondoltam, néhány információt megosztok Veletek!
    Felhívtam a követséget a 475-4400-s számon, de ott nem tudtam ügyintézővel beszélni, megadtak egy másik számot, a 701-2000-t, ott sorban az 1,5,2,3,5-ös menüket választva eljutottam egy ügyintézőhöz. A kérdésemre csak úgy tudott válaszolni, hogy le kellett, hogy regisztráljon az email címem és az útlevélszámom megadásával, utána kérdezhettem! Amire nem tudott válaszolni, arra vonatkozóan megkért, hogy küldjek emailt a support-hungary@ustraveldocs.com email címre!
    Amiket megtudtam:
    Az interjúra Hatósági Erkölcsi Bizonyítvány kell, mi személyesen bementünk a Központi Okmányirodába, ott 4400 ft befizetésével azonnal kézhez is kaptuk, illetve mivel nem tudtuk, hogy hogy töltsük ki az igénylőlapot, telefonon pedig nem tudtak felvilágosítást adni, jobbnak láttuk személyesen! Ott mondtuk, hogy USA bevándorló vízumhoz kell, a hölgy már tudta is, minek kell rajta szerepelni és 5 perc múlva a kezünkben is volt! Ha postán intézitek, írjátok be a 2. oldalon, ahol van hely, hogy USA bevándolró vízumhoz kell és akkor jót fogtok kapni!
    Az interjún csak a 330 dollár/fő díjat kell befizetni az interjú előtt közvetlenül, a 165 dollár/főt csak akkor, ha megkaptuk a USCIS online felületén, de ezt elmondják majd az interjún!
    Egyenlőre ennyi jutott eszembe, ha túl vagyunk az interjún, megírom a tapasztalatokat!

   • szabomaryetta szerint:

    Koszi a hasznos infokat, sokaknak segitettel ezzel az osszefoglaloval 🙂

 31. hollyarminhanna szerint:

  Sziasztok! Most jutottunk el oda,hogy szeretnénk kiköltözni Amerikába, tavaly áprilisban ott nyaraltunk és most májusban is megyünk 10 napra de szomorúan látom,hogy csak megadott időpontban lehet jelentkezni így lekéstünk róla és legkorábban 2016-ban lenne rá lehetőségünk,( jól értelmezem ha idén októberben jelentkezünk akkor 2015-ben sorsolnak májusban és 2016 tavasszal hívnak be személyesen ha behívnak?)tudsz esetleg abban segíteni hogy van más lehetőség legálisan kijutni? 3-om gyerekünk van és Ausztriában élünk, magyar állampolgárok vagyunk, egyáltalán merre induljunk vagy a zöld kártya lottót hol igényeljük? Magyarországon vagy Ausztriában? Előre is köszönöm válaszod 🙂

  • szabomaryetta szerint:

   Halihó! Igen, jól értelmezted az éveket. A lottót weboldalon keresztül igényled, amilyen állampolgár vagy, annak az országnak a keretébe fognak majd beszámítani a sorsolásnál (ugye minden országból adott mennyiségű embert sorsolnak ki, ez évente változó). Ha kisorsoltak, akkor a visszaküldendő nyomtatványon jelölheted be, hogy hol szeretnéd az interjút, a) Budapesten, b) Bécsben, lévén, hogy ott élsz. Remélem, tudtam segíteni! Sok sikert az idén októberi nevezéshez 😉 .

 32. Xtro szerint:

  Sziasztok,

  A parommal harmadik eve probalkozunk, de sajnos iden sem jott ossze. Fontolora vettuk, hogy talan amolyan kiskaput kihasznalva keresnenk valakit aki nyert, es ugy kijutni. Ha van ilyen egyedulallo, aki egyedul menne es nem hazas… szoval ertitek.

  megintnemjottossze@yahoo.co.uk

  Elore is koszonom es remelem masok tobb sikerrel jartak iden.

  • szabomaryetta szerint:

   Azert annak nezzetek utana, h mit kell ahhoz igazolni, h “parkent” kezeljenek. Sztem pont az ilyen kiskapuk becsukasa miatt 😉 . Azert sok szerencset, ha probalkoztok meg!

   • Xtro szerint:

    Nos, miutan parommal eltunk 9 honapot Kaliforniaban, azota ez az almunk, hogy visszamehessunk veglegesen elni, ugyhogy merget vehetsz ra, hogy addig probalkozunk amig valahogy ossze nem jon a zoldkartya 🙂

    “Azert annak nezzetek utana, h mit kell ahhoz igazolni, h “parkent” kezeljenek.”

    Gondolom a hivatalos hazassagkotes kell, de az inkabb csak formalitas, nem kell hozza tul sok minden. Ezen felul tul sok mindent nem kerhetnek, de nyilvan azert meg kell ismerni egymast valamennyire, mielott bemegyunk interjura.

    Remelhetoleg akad olyan aki ezt bevallalja velunk ( nyilvan az anyagi reszehez jelentosen hozzajarulnank ), raadasul aki egyedul menne, annak megj ol is johet egy olyan, aki ismeri a kinti dolgokat, igy mi is tudnank neki/nekik segiteni.

    Utolag is koszi, hogy a blogodat kihasznalva maradt meg egy hajszal remenysugar es azert teged is irigykedve olvasunk, hogy sikerult Ausztraliaba koltoznotok 🙂

  • Adrienn szerint:

   Sziasztok!
   Ha az az egyedulallo nem ugy kuldi el a papirokat kentuckyba, hogy a jelentkezes es a huzas kozott meghazasodott, utana mar nem fogjak bevenni, hogy par honapon belul meghazasodott tisztan szerelembol! Nem hulyek. Nalunk azt kerdojeleztek meg, hogy kuldhettuk be 4 fore kihuzas utan a papirokat mikor csak harman nyertuk meg. Sokat matekoztak mire kiszamoltak hogy nem gyereket akarunk csempeszni, hanem kozben szuletett meg egy lanyunk, de meg ez is gyanus volt nekik, hat meg egy veletlen hazassag…

 33. zöldkartya szerint:

  Hali, én jelentkeztem az idei programra, most van a húzás májusba ? Kihúzták már ?

 34. Balázs szerint:

  Szia!

  Szerinted tényleg igaz lehet, hogy 40k-s sorszám felett nem nagyon lehet reménykedni interjúban?
  Kihúztak most, de 42xxx a sorszámom…

  Köszi,
  Balázs

  • szabomaryetta szerint:

   Nézd meg évekre visszamenőleg a Visa Bulletin-t. Ha jól emlékszem, európai 40xxxx feletti nem nagyon jutott be a szeptember végén záródó interjúkra 😦 .

 35. btft szerint:

  Szia!

  Egy gyors kérdésem lenne, mikor kezdődnek az interjúk? Igen, engem kihúztak elég alacsony sorszámmal, idén októbertől vagy csak 2015 januárjában?

  Köszi

  • szabomaryetta szerint:

   Októbertől. Mielőbb küldd vissza a kötelező formanyomtatványokat, ugyanis szeptemberben zárják az előző évi interjúkat, és októbertől kezdik a frissen húzottakét.

 36. Ödön szerint:

  Sziasztok!

  Minket is kihúztak, 41xxxx sorszámmal, sajnos nem találom a Visa Bulletin-n a régebbieket.
  Tudnál küldeni linket? Én még 1,5 évig voltam katona, azt olvastam, hogy szükség lesz katonasági igazolásra. Esetleg hallottál erről valamit, hogy hol lehet beszerezni?

  Köszönjük,
  Ödön és Mónika

  • szabomaryetta szerint:

   Szia!
   A Visa Bulletinhez a bal oldalon, a Hasznos linkek alatt találsz hasonló néven linket, 2002-ig mutatja az adatokat.
   A katonai igazolást a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központjának hadköteles nyilvántartási adatbázisából kell kikérni. Nekem csak egy régi számom van az ügyintézőhöz, próbáld meg azért, hátha működik: (06-1) 236 5111/26-534. Sok sikert!

 37. Viki szerint:

  Sziasztok,
  Én is nyertem 🙂 Lenne egy kérdésem. A párommal nyárra tervezzük az esküvőt, így őt nem tüntettem fel a jelentkezéskor, hiszen nem voltunk házastársak. Most sem vagyunk. viszont nyáron azok leszünk így gondolom az interjúra már jöhet velem. Ilyenkor ő is megkapja a zöld kártyát? Milyen időpontot néznek? Gondolom nem a beadási állapotot hiszen változhat a státusz. Vajon a kihúzás időpontját vagy az interjú időpontját. (Olvastam, azt amit találtál,hogy nem tudod biztosan,de hátha van vmi új infód róla) Nagyon alacsony a sorszámom, ami állítólag jót jelent vagyis hamar kaphatok interjúra időpontot.

  • szabomaryetta szerint:

   Továbbra sem tudok pontos infót, de azt javasolom, hogy mielőbb küldjétek vissza a kötelező nyomtatványt, tüntesd fel rajta a párodat is. Mivel ha jól emlékszem, nem azt kérdezik a jelentkezésnél, és a formanyomtatványon sem, hogy wife/husband van-e, hanem hogy spouse (bárminemű élettárs, akár törvényileg összekötve, akár hosszú távon együtt élve – amit közös számlákkal, azonos lakcímmel, közös utazás foglalásokkal, stb-vel lehet igazolni), ezért fontos lett volna beírni őt is. Esetleg csatoljatok valami kiegészítést (amandment), hogy lesz esküvő, amit már ekkor és ekkor lefoglalóztatok (pl. számlával igazolva), hátha segít. Csak egy tipp, nem tudok biztosat.

   • Levente szerint:

    Szia Maryetta
    Elég komplex a mi problémánk 😉
    Elosszor is azt szeretnem kérdezni,hogy nem tudunk e telefonon vagy személyesen beszelni mert kicsit sok kérdésem van. Leírom röviden a tényállást es hozzáértokent gondolom sok kérdés világos lesz szamodra. Persze ha csak itt válaszolsz azt is nagyon köszönöm!!! Tehát a baratnomet akivel 1,5 eve egyutt élünk es van egy 3 hónapos kisfiunk szóval őt ha jol értelmezem a vonalkód alatti számot akkor 11 ezredikkent kisorsolták,ez elég jo ha jol értelmeztem amit írtál . Ugye a jelentkezéskor sem engem sem a terhességet mert az ugye nem volt kérdés nem írta be. Es akkor a kérdések mikor vegyem feleségül,most minél előbb vagy várjuk meg a process végét? En ugy gondolom minél előbb lenne jo,mindenképp az interjú elott. Ami itt az elso intézni valók sorában nem világos ezt a tájékoztatót összevetve azzal amit írtál,szóval most azt írjak hogy május DS 260 as formny elérhető lesz május 19 tol,es csak online kell küldeni. Ez az amit még te papir formában kuldtel a leírt címre? Egy dolog homály még nekem hogy azt írtad ha egyetem vagy fősuli diploma van akkor nem kérdés a szakma?! Barátnőm üzleti kommunikáció szakon végzett ez ugy szerepel a diplomajan hogy corporate communication,ilyet nem találtunk a listában?! Igy röviden ennyi
    Kosznom előre is

   • szabomaryetta szerint:

    Szia Levente, gratulálok, hogy kihúzták párodat. Ahogy már többek kérdésére is írtam, nem tudom, mi a jó megoldás akkor, ha nem adtátok meg egymást a jelentkezési lapon, még élettársként sem. Éppen ezért jó lenne, ha valaki, aki korábban itt kérdezett, és már túl van az interjún, megosztaná, mi és hogyan történt vele. A visszaküldendőn biztos jelölném valahogy, és a gyermeket is, minden papírral támogatnám. A formanyomtatványt nekünk még postázni kellett, lehet, változtattak a protokollon, és már elég nekik csak online visszaküldeni. Ezt a felületet csak a nyertes láthatja, tehát nem tudom megerősíteni, hogy ez most így van-e vagy sem sajnos. A suli kapcsán többen pontosították, hogy VAGY iskolai végzettség kell, VAGY szakmai tapasztalat. A listán keressetek olyat, hogy Corporate Communications Specialist, pl. a Public Relations Specialist (27-3031.00) alatt, ha szakma alapján kívántok jogosulttá válni. Végzettség alapján történő alkalmasság esetén meg végül is tök mindegy, ha megvan a min. érettségi 🙂 .

 38. btft szerint:

  csak házastársat lehet megjelölni jelentkezéskor, villámgyors házasság és utána tudjátok kitölteni a nyomtatványt online mindenkire, pár hét csúszás nem számít, máj 19-től lesz elérhető a nyomtatvány, ez nem azt jelenti, hogy rögtön ki kell tölteni. Persze mindenki szeretné minél hamarabb megcsinálni. (ha most bejelentkeztek 30 napot várni kell minimum a házasságra, ez a törvény).

  • btft szerint:

   Végzettség: minimum érettségi kell VAGY 2 év szakmai tapasztalat, tehát ha megvan az érettségi nem kell szakmát igazolni.

   • Levente szerint:

    Sziasztok! Köszönöm a válaszotok,en is utána érdeklődtem mar máshonnan is es amerikai angol anyanyelvuvel értelmeztuk a tájékoztatót is a iskolazottsaggal kapcs.ban is. Mi is erre a következtetésre jutottunk mint amit írtál. Még egy kérdés hogy esetleg hallottatok olyanról aki megfelel mindenféle elvárásnak de az interjú után még sem kapta meg a zöld kártyát,illetve a bevándorlási vízumot? Tehát van e vmi “pofa vizit” vagy szimpátia nem vagy megléte az interjún?
    Köszönöm mégegyszer

 39. Tamás szerint:

  Szia Maryetta!
  Ma ért utol az USAFIS, hogy nyertünk a lottón, és hogy milyen szerencsések vagyunk, mert 1,5 év után íme itt is van a lehetőség!
  Persze, ahogy itt olvasom, nem egyszerű a dolog. Ráadásul ez az USAFIS piszok drága: a most következő ügyintézés koordinációjáért 1,700 eurót akarnak. A jelentkezésnél egyszer már jól “lenyúltak”, most nem akarom ezt, és remélem nem teszem rosszul.
  Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted / szerintetek mennyi ennek a folyamatnak a költsége kb.? Egyébként a szám, ahogy nézem tök magas, 44000 felett van – abból kiindulva, amit írtatok, van ennek így értelme?!
  Köszönöm: Tamás

  • szabomaryetta szerint:

   Szia Tamas,
   tudom, hogy ha az ember biztosra akar menni, es a minimalisra szeretne csokkenteni a helytelen kitoltesbol adodo esetleges palyazatbol torteno kizarast, akkor hajlamos akar aldozni is ezert. Az USA zoldkartya lottora valo nevezes viszont ingyenes, es igen csunya dolgonak tartom, ha valaki ezzel visszael, plane szervezetten. Ez egy lotto, garantalni semmit sem lehet amugy. Szoval a velemenyem az, hogy az 1700 euros koordinacios dij amugy is tulzonak tuno, plane azt tudvan, hogy iden februarban meg fejenkent 330+165$-t kellett megfiezteni mindossze a sikeres konzuli interju UTAN a nagykovetsegen (tehat nem elore, a semmiert, es nem kulso szervezetnek). A 44000 feletti szam tenyleg magas, a korabbi evek alapjan nem biztos, hogy eljutnak oda. DE! Soha nem lehet tudni, lehet, valtozik a rendszer, vagy csomon nem felelnek meg. Igy mindenkepp erdemes szerintem kitolteni a formulakat, es online (ezek szerint mar ugy kell) visszakuldeni.
   Ehhez azonban szukseged lesz legeloszor is a regisztracios kododra, amit gyanitok, hogy az USAFIS-nel van, es nem nalad 😦

 40. Attila szerint:

  Üdvözlet!

  Én is kiválasztott lettem a lottón! 😀
  S még eddig nem töltöttem ki a jelentkezést (DS-260) , mert most lesz az esküvőm, s azt megvárjuk, hogy be tudjam írni a jövendőbelimet. Beszéltünk egy new york-i ügyvéddel, s azt mondta, hogy nem lesz probléma, h csak most házasodunk össze. igaz tudjuk igazolni, hogy már a beadás előtt is együtt éltünk.

  A kérdésem az lenne, h a jelentkezéshez amint láttam szükséges egy NVC case number és Invoice ID number is. Ezekhez pedig úgy lehet jutni ha kifizetek valamennyi regisztrációs díjat, viszont a regisztrációs oldalon már a belépés előtt kéri ezeket az azonosítókat (https://ceac.state.gov/CTRAC/Invoice/signon.aspx) . Szóval honnan lehet ezeket megszerezni? Valaki kitöltötte már a DS-260 form-ot?

 41. […] kérdezték a korábbi bejegyzés alatt, hogy mi van akkor, ha a) kihúzták őket, de nem adták meg a […]

 42. Ági szerint:

  Szia!
  Engem most kezdett el foglalkoztatni a gondolat, hogy idén meg kellene próbálni a jelentkezést a Diversity Vízumlottó Programba. Ahogy olvasom, a jelentkezés mellé fényképet is kell csatolni. A kérdésem az lenne, hogy van-e valami speciális kritérium, hogy milyen kép kell, vagy a normál igazolványkép is jó?
  Valamint, hogy jelentkezéskor csak a jelentkező képét kell-e feltölteni, vagy a családban mindenkiét? Vagy esetleg a többiekét elég-e akkor, amikor kisorsolnak (HA kisorsolnak)?
  Köszönöm, ha tudsz válaszolni!

  • szabomaryetta szerint:

   A jelentkezes a hivatalos oldalon keresztul oktober elejetol nyilik meg ujra. Fotot digitalisan mindenkirol fel kell tolteni, aki reszt vesz a palyazatodban (te, ferj, gyermekek). Itt a hivatalos leiras, milyennek kell lennie:
   http://travel.state.gov/content/visas/english/general/photos.html
   Itt pedig meg peldakat is mutatnak meretezve:
   http://travel.state.gov/content/visas/english/general/photos/photo-composition-template.html
   Tipp: egy feher fal elott otthon is meg lehet mindezt csinalni, csak az arnyekokra kell figyelni (ertsd: jo vilagitas kell), illetve arra, hogy a szerkesztesnel kell majd meretezni (ertsd: photoeditor, akar paint is 😉 ).
   Sok sikert!

   • Levente szerint:

    Szia Maryetta
    Sajnos csak most olvastam a májusi kiegészitesedet. Most kicsit elbizonytalanodtunk es igazából a spouse szó konkrét jelentesen van a hangsúly mert te mint élettárs ként értelmezed de 2 amerikai barátunk is házastárs nak fordítja. Ennek ugye azert van jelentősége mert házastárs nem volt de élettárs mar igen a jelentkezés idején aki most mar előlépett házastársá!
    Na most ilyenkor mi van a DS 260 ba beird vagy ne ez a kérdés?!

   • szabomaryetta szerint:

    Spouse=hazastars, szo szerint.
    Ausztraliaban: spouse lehet de facto partner is (azaz ellettars), innen az en mas ertelmezesem.
    Mindig annak van igaza, aki a helyszinen el 🙂 Jelen esetben az amerikai barataidnak.

 43. Ági szerint:

  Nagyon szépen köszönöm a villámgyors segítségedet!

 44. Nepa szerint:

  Szia Maryetta

  Minket is szerencsesen kihuztak es ki is toltottem a DS-260-at a csalad minden reszerol.
  A visszaigazolasban viszont az szerepel, hogy nem kell semmi nyomtatvanyt kuldeni a KCC-nek.

  Idezem:

  You do not need to submit any documentation to the Kentucky Consular Center. The KCC will review your
  application and will notify you if any of the information you have provided is insufficient or incomplete. Your DS-
  260 application will be kept on file with KCC until a visa number is available for you and your case can be
  scheduled. When your case is scheduled, the KCC will send you an email message directing you to log into the
  Entrant Status Check (ESC) website for further instructions.

  Jol ertelmeztem, hogy most mar csak a “behivo email-t” kell varnom, vagy valamit felreertettem.

  Masik kerdesem, hogy melyik szam a “sorszam”, a “case number”?
  Mert ha az, akkor nyugodtabb vagyok, hiszen csak 3 karakteres a nullak utan. 🙂
  koszonom valaszod!!!

 45. Xtro szerint:

  Sziasztok,

  Ujabb kerdesem lenne:

  Angol allampolgarok ha jol tudom nem jelentkezhetnek a zoldkartya lotton, de mi van a kettos allampolgarokkal? Magyar-angol kettos allampolgar a magyar allampolgarsag alapjan jelentkezhet, az angol allampolgarsag alapjan elvileg nem. Tud errol valaki pontosabbat?

  • szabomaryetta szerint:

   Szia!

   A 2015-os kiirasban ez volt:

   Eligibility
   Requirement #1: Individuals born in countries whose natives qualify may be eligible to enter.
   If you were not born in an eligible country, there are two other ways you might be able to qualify.
   Was your spouse born in a country whose natives are eligible? If yes, you can claim your spouse’s country of birth—provided that both you and your spouse are named on the selected entry, are issued diversity visas, and enter the United States simultaneously….

   Link: http://travel.state.gov/content/dam/visas/DV-2015-Instructions-Translations/DV_2015_Instructions.pdf

   Ertelmezesemben, ha Magyarorszagon szulettel, akkor jelentkezhetsz. Ha Angliaban (mert nem tudom, hogy az allampolgarsagodat hogyan szerezted), akkor viszont akar a hazastarsad reven is lehetsz jogosult.

   • Xtro szerint:

    Koszi a gyors valaszt. Mivel Magyarorszagon szulettem, ezert eszerint nyugodtan felvehetem az angol allampolgarsagot, attol meg jelentkezhetek zoldkartya lottora. Jo hir 🙂

 46. Memi szerint:

  Sziasztok,

  csak kivancsi lennek, hogy kinek milyen sorszama (DV2015 nyertesek) van? Az enyem 22XXX.

  Illetve, hogy lehet-e Amerikaba utazni amig az interjura varunk, vagy lehet-e valamilyen negativ kihatasa arra?

  Koszi!! 🙂

 47. urtu szerint:

  Szia Memi,
  a miénk 42xxx és valószínűleg jövő nyáron derülhet ki, hogy kapunk-e interjúidőpontot.
  Tiéd benne lesz a kvótában 🙂
  Szerintem csak rendesen kell viselkedni, 🙂 nem túltartózkodni az USA-ban és semmi probléma nem lehet… 🙂

  • Memi szerint:

   Koszi! 🙂 A KCC-nel azt mondtak, amikor felhivtam oket, hogy most augusztusban derulnek ki az interjuidopontok. 🙂

 48. urtu szerint:

  Szerintem a DV2014 nyerteseire gondoltak 🙂

 49. urtu szerint:

  A Visa Bulletint-t olvasva : DV2014 augusztusra vonatkozóan ( Európa ) a szám 40150-nél tart.

  • Memi szerint:

   En arra gondoltam, hogy mar iden augusztusban kiderul, hogy jovore elvileg mikor lesz az interjunk. 🙂 Ez biztos, mert a KCC mondta a sorszamom alapjan es minden forumon is ezt lehet olvasni. Viszont a masodik ertesito elvileg 4-6 hettel az interju elott erkezik, amibol gondolom az derul ki, hogy tenyleg behivnak-e. De ezt jobban tudjak, akik mar tul vannak rajta. Valaki?? 🙂

   • Levente szerint:

    Szia. Azt szeretném kérdezni mert nem egyértelmű számomra ,hogy is van az a dolog hogy ha mar kitoltotted a DS 260 as formot akkor azzal egyutt most kell vagy nem kell küldeni a dokumentumokat(erkölcsi,anyakönyvi kivonatok stb) ? Mert latom írtad te felhívtad a KCC it. Ezt a számot hol találtad? Lehet az a legegyszerűbb ha en is felhívom az a tuti info. Köszi

   • Memi szerint:

    Szia! Az Entrant Status Check-nel van (https://www.dvlottery.state.gov/ESC/) megadva:
    You may call the Kentucky Consular Center at (+1) 606-526-7500 between 7:30am and 4:00pm EST. E-mail inquiries should be addressed to KCCDV@state.gov.
    Az emailre eleg lassan reagalnak.
    A papirokat csak az interjura kell vinni, most csak a DS260-at kell visszakuldeni. Postan semmit.
    Egyebkent egy eleg jo forum sok infoval meg ez: http://forums.immigration.com/threads/dv-2015-winners-meet-here.11/page-8#post-2342197

   • Levente szerint:

    Köszönöm a pontos tájékoztatást! 👍😄

 50. urtu szerint:

  A Visa Bulletinben (DV-2014) a szeptemberi adat megállt 40150-nél és valószínűleg már nem is fog emelkedni tovább 😦

 51. coheen szerint:

  Udv! Szabomaryetta, lenne egy kerdesem hozzad mivel hogy a fenti hozzaszolasokbol azt vettem ki hogy jartas vagy e temaban! Tavaly oktoberben en is jelentkeztem a zoldkartyara, arra lennek kivancsi hogy milyen datumig lehet nezni hogy kihuztake marmint meik az a honap ami utan mar hiaba nezed mert biztos nem huztak ki, mert en ugy ertelmeztem hogy egeszen majustol kovetkezo ev (2015) szeptemberig lehet nezni hogy kihuztake vagy sem! koszi elore is

  • szabomaryetta szerint:

   Az en ertelemezesem szerint, ha tavaly oktoberben jelentkeztel, akkor most majusban volt a huzas, es iden oktobertol jovo szeptemberig interjuztatnak. Jovo szeptemberig barmikor meg tudod nezni, hogy kihuztak-e. Viszont minel hamarabb nezed meg, annal hamarabb tudod kitolteni a kert nyomtatvanyt. Mert mondjuk mi van, ha csak januarban nezed meg, kiderul, hogy 11 111 volt a sorszamod, ami alapjan a decemberi idoszakban (mondjuk 10 500-12 500) kellett volna behivniuk. Mivel azonban nem kuldtel vissza semmit, igy nem fogjak azt mondnai, hogy nem baj, kuldd most, majd megnezzuk. Ilyenkor bukta van.

   Viszont ha a kerdesed arra vonatkozik, hogy derulhet-e ki mondjuk a majusi huzast es azonnali online “eredmenyhirdetest” kovetoen mondjuk novemberben olyan, hogy bar majusban nem szerepeltel nyerteskent, de mar novemberben igen, olyan szerintem nem letezik.

 52. btft szerint:

  Sziasztok!

  Érdeklődnék, hogy valaki kapott-e időpontot már, mi június 13-án töltöttük ki a DS-260 formot, a sorszámunk 2015EU00006XXX, tehát elvileg októberre kéne behívni, aminek a határideje (időpont értesítő interjú előtt 6-8 hét) kezd lejárni….., két héttel ezelőtt beszéltem velük azt mondták, hogy csúszásba vannak, és pár hét kell még feldolgozzák az ügyem, lehet novemberre csúszunk…. 😦

  Köszi,

 53. Sziasztok!
  Engem az érdekelne, hogy konkrétan mit jelent a “velem utazók” kifejezés?
  Egyedül is lehet kérvényezni a zöldkártyát?

 54. szm szerint:

  Szia, nekem az lenne a kérdésem, hogy a dv lotto jelentkezésnél a magyar gimnáziumi érettségi minek felel meg? High school diploma? Valamint a magyar jogi diploma az master’s degree, vagy university degree nek felel meg?

 55. Ágika szerint:

  Sziasztok!
  Lenne egy kérdésem a zk. lottóval kapcsolatosan. A férjemet májusban kisorsolták, a száma 2XXX, meg is kaptuk az interjúra az időpontot november elejére.
  Amikor tavaly jelentkeztünk a vízumlottóra még nem voltam terhes, azóta 2014.áprilisában terhes lettem a második gyerekemmel, ez még ugye a sorsolás előtt volt. A DS260 -on csak azt jeleztük hogy terhes vagyok. Viszont a szülés január 8-ra várható, tehát az interjúra nem tudjuk még csak pocakban vinni a gyereket. Hosszas telefonálás után, és emailezés után csak annyi infót kaptunk, hogy januárban mikor a baba megszületik vegyük fel újra a nagykövetséggel a kapcsolatot, és adnak egy másik időpontot interjúra, illetve egy újabb DS 260 nyomtatványt is ki kell tölteni .
  Az a baj , hogy számunkra ez nem eléggé biztosított, mivel semmilyen hivatalos visszaigazolást nem kaptunk, hogy elfogadták a halasztási kérelmünket, és attól félünk ha nem jelenünk meg az interjún törölnek minket a kisorsoltak közül.
  Azt nem tudjuk és szeretném a segítségeteket kérni hogyan és kitől kell vízuminterjú időpontra halasztást benyújtani, főleg ilyen speciális eset miatt mint a miénk.

  Előre is köszönöm a válaszokat.

  • szabomaryetta szerint:

   Szia!
   Nem tudok en sem biztosat, mert ahogy irtam a posztban, csak a sajat esetunket irtam le, ahogy velunk tortent. Viszont en biztos, hogy a KCC-tol kernek uj idopontot, mert az eredetit is ok adtak ki (legalabbis nekunk anno toluk jott az ertesites). Egy fentebbi kommentben adtam meg hozzajuk kapcsolatot, azt hiszem.
   Viszont hatha jelentekzik itt majd valaki, aki mar kert idopont halasztast.
   Sok sikert!

  • Memi szerint:

   Szia Agika! Nekem az lenne a kerdesem, hogy az ertesitest az interju datumarol csak emailben kaptatok meg, vagy megjelenik a “entrant status check” oldalon is? Koszonom szepen es sok sikert Nektek!

 56. Ágika szerint:

  Sziasztok !
  Az előbb elfelejtettem, a dokumentumokról milyen fordításokat vittetek a vízuminterjúra. Az Offi átlali hiteles fordítást, vagy elegendő a kevésbé költséges hivatalos fordítás amit bármilyen fordítóiroda elvégez.
  Illetve kell-e ellátni a lefordított dokumentumokat apostille felülhitelesítéssel ?

 57. Ágika szerint:

  Szia Memi.
  Mi kaptunk egy emailt, hogy elérhető egy újabb frissítésünk, és lépjünk be a http://www.dvlottery.state.gov
  oldalra az eredeti visszaigazoló számmal.

 58. géza szerint:

  Sziasztok

  Lenne egy kérdésem jelentkeztünk a feleségemmel külön külön a zk lottóra.
  Ha a feleségemet húzzák ki akkor szerintem minden rendben lesz mert az ő legmagasabb
  iskolai végzettsége főiskola. Nékem az érettségi de azt esti iskolában szereztem az problémát jelent? Viszont van szakács szakmunkás és könnyűgépkezelői végzettségem. Így megfelelnék a követelményeknek?

  Üdv
  geza

  • szabomaryetta szerint:

   Szerintem az erettsegi is rendben van, tok mindegy, hogy hol.

   • géza szerint:

    Szia

    Találtam egy ilyen kitételt a hivatalos tájékoztatóban:
    “A törvények és rendeletek megkívánják, hogy minden jelentkezőnek legalább középiskolai vagy az ezzel
    egyenértékű végzettsége legyen, vagy az elmúlt öt éven belül szakmai gyakorlata egy olyan szakmában,
    ami legalább két éves képzést vagy szakmai gyakorlatot igényel. A „középiskolai végzettség vagy azzal
    egyenértékű” meghatározása a 12 éves általános és középiskolai tanulmányok sikeres befejezését jelenti
    az Egyesült Államokban vagy egy ezzel összehasonlíthatóan azonos értékű képzést egy másik országban.
    Kizárólag nappali tagozatos tanulmányokra vonatkozik ez, levelező vagy egyéb bizonyítvány (mint
    például a G.E.D) nem elfogadható. A végzettség és szakmai gyakorlat bizonyítására vonatkozó
    okmányokat a vízumtárgyalás során kell benyújtani a konzuli tisztségviselőnek.
    Amennyiben Ön nem felel meg a végzettséget vagy szakmai gyakorlatot előíró követelményeknek, akkor
    a jelentkezését érvénytelenítik a vízum interjú alkalmával, és sem Önnek, sem családtagjainak nem
    állítanak ki vízumot.”

    Ezért tettem fel a kérdést az esti iskolában szerzett érettségivel kapcsolatban. Mit jelent a leírásban a G.E.D? Kíváncsi vagyok a véleményedre.

    Üdv
    geza

   • szabomaryetta szerint:

    A hivatalos tajekoztato oldalon ez a szoveg szerepel: High School Education: A high school education means successful completion of a formal course of elementary and secondary education comparable to completion of a 12-year course in the United States. Sehol sem reszletezi, hogy lehet-e levelezos vagy estis a dolog.
    Link: http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/if-you-are-selected/confirm-your-qualifications.html

 59. géza szerint:

  Szia

  Kérdésem lenne az orvosi vizsgával kapcsolatban. Milyen betegségek kizáró ok a bevándorlásban?
  Olvastam, hogy az Ausztrál és az Új Zélandi bevándorlásnál az orvosi vizsgán nézik a fogazat állapotát és az elhízottságot. Ezt nézik az USA zöldkártya elbírálásnál is?

  Üdv
  géza

  • szabomaryetta szerint:

   Szia!
   Mi mind az austral, mind az amerikai hivatalos orvosi vizsgalaton tulestunk, a kirendelt panel orvosnal, es egyik esetben sem nezte se a fogunkat, se azt, hogy mennyire lennenk elhizva. Az ausztral bevandorlasnal a 30-asnal magasabb BMI index kockazatot jelent, de csak ezert nem kaszalnak el senkit az orvosin. Kizaro tenyezo az AIDS es a TBC.
   A fogak rendbe tetele azonban erosen ajanlott meg otthon kiutazas elott, mivel kulfoldon rohadt draga (meg magan egeszsegugyi biztositassal is) a fogaszati kezeles. Gyokerkezeles itt pl. 1500-1800 dollar korul mozog. Szorozd be 200-zal.
   Tovabbi szepet!

 60. géza szerint:

  Szia

  Nagyon szépen köszönöm válaszaid sokat segítenek, így már mindjárt optimistábban látom a dolgokat. Már csak arra lennék kíváncsi hogy lehet-e zöld kártyát igényelni esetleg valamivel könnyebb az ügyintézés ha Alaszkán szeretnénk letelepedni, sokat bújom az ingatlan oldalakat, házat is tudnánk venni Anchorageben. Olvastam hogy támogatják a letelepedést azoknak akiknek, nincs ingatlana máshol és szeretnének vásárolni Alaszkában anyagilag is hozzá járulnak 3500 dollár / fő
  Persze gondolom csak akkor ha már van zöldkártya? Vagy esetleg van arra lehetőség hogy zöldkártyát igényeljek arra hogy Alaszkába akarok letelepedni?

  Válaszod előre is köszönöm.

  Üdv
  geza

  • szabomaryetta szerint:

   Az USA bevandorlasi rendszere eleg szigoru, legalisan akkor kaphatsz hosszabb tavu ottmaradasra jogosito vizumot elegge leegyszerusitve (tehat nem turistat), ha a) kapsz munkaszerzodest az orszagba (adott idotartamra szol, pl. multicegeken beluli mozgas), b) tanulsz (adott idotartamra szol), c) valaki szponzoral, d) valami muvesz vagy sportolo vagy, e) kihuznak a DV lotteryn es meg is kapod az allando lakosi statuszt.

 61. géza szerint:

  Szia

  Lehet valahol ellenőrizni hogy valóban elfogadták a jelentkezésünket, hogy minden fotó megfelelt-e az elvárásoknak?

  Üdv

  • szabomaryetta szerint:

   Amikor feltoltod a fotokat, akkor regen kiirta azonnal, hogy OK. A submit gomb megnyomasa utan meg azt, hogy Your application has been submitted successfully. Most nem tudom, hogy van-e ilyen.

  • szm szerint:

   Én az idén jelentkeztem. Amikor kitöltötted az űrlapot, és feltöltöd a fényképet, nem fogadja el, ha nem felel meg az előírásoknak, addig nem tudsz tovább lépni. Ha minden ok volt, az elküldés után azonnal megjelenik egy oldal, amin rajta van a confirmation number, a neved, születési éved és a digital signature száma és tájékoztató szöveg, hogy mikor kell megnézned, hogy kihúztak-e. Ezt a képet, vagy oldalt el kellett menteni, kinyomtatni. Remélem tudtam segíteni.

 62. Mark szerint:

  Szia Maryetta!
  Nagyon hasznos dolgokat írtál, köszönöm a felvilágosítást! Egy olyan kérdésem lenne, ha betöltöttem a 18. életévemet, viszont az érettségim még nincs meg, de addigra meglesz mikor sorsolnak, akkor jelentkezhetek? Vagy olyankor automatikusan elutasítják a jelentkezésemet? Ha rendelkezem felsőfokú angol nyelvvizsgával az befolyásol bármit is? Illetve olvastam valahol, hogy beakarják vezetni a pont alapú felvételt és, hogy megszűnik a zöldkártya lottó. Ebből mi igaz és mi nem?

  Előre is köszönöm a válaszod!
  Mark,

  • szabomaryetta szerint:

   Szia! A vegzettseget az interjun kell igazolni (vagy legalabbis anno akkor kellett), szoval siman tudsz jelentkezni. A nyelvviszga nem befolyasol semmit. A DV lottery megszuntetesenek hire minden evben felmerul, eddig nem tortent meg.

 63. Sándor szerint:

  Üdv
  Szeretnék információt kapni hogy működik az interjú mit is kell ot csinálni?Menyire veszik sziguorúan?
  Vízum megszerzése után azonnal ki kell utaznunk vagy van idő adva?

  • Sándor szerint:

   igen és mad elfelejtettem a http://www.onetonline.org/ oldalon nem találjak a szakmai kodokat hiába beirom
   én Karosszérialakatos vagyok 4 fajta kód van a bizonyítványomba + targoncás jogsi és azt sem találja a menyaszonyomnak Élelmiszer és Vegyiárúkereskedő és Érettségi de ezek kódjait sem találja.

   • szabomaryetta szerint:

    A megadott oldal az amerikai szakmalista, amin a helyi besorolás található, kvázi, bármilyen kódot (???) is írsz be a bizonyítványodból, nem is fogod megtalálni. A karosszérialakatos amerikai megfelelője kb. az auto(motive) body mechanic (ausztrál angolban panel beater-nek is mondják). Itt találod a leírását: http://www.onetonline.org/link/summary/49-3021.00
    Hasonló módon tudjátok megtalálni a párod szakmáját is. De kérlek, olvassátok át még egyszer a jelentkezés feltételeit!
    Üdv.

  • szabomaryetta szerint:

   Szia!
   Figyelmedbe ajánlom ennek a bejegyzésnek (amihez a kommentet írtad) az utolsó három szekcióját: Felkészülés a konzuli interjúra, A konzuli interjú, és A beutazás. Ha ezeket figyelmesen átolvasod, a fenti kérdéseidre meg is leled a válaszokat 😉 .

 64. BMona szerint:

  Kedves Maryetta! Az lenne a kérdésem, hogy ha szponzor küldi az I-134-es nyomtatványt, azt kell e kint (USA) közjegyzővel hitelesíttetni vagy elég, ha elpostázza? Interjú 2015. február eleje! Oltások rendben, doki időpont megvan, erkölcsi megérkezett. Egyéb doksik másolva.

  Illetve az érdekelne, hogy mi van akkor, ha az interjún megkérdezik, hogy mit szeretnék dolgozni és még nem tudom, illetve teljesen mást, mint itthon? Az elvileg nem kizáró ok ugye? Előző bejegyzésben felmerült az a kérdés, hogy az interjún mi lehet az az indok, amiért nem adják meg a hőn áhított pecsétet? Gondolom csak vmi nagy gubanc esetén… Ahogy közeleg az időpont egyre jobban izgulok!
  Előre is köszi a válaszod! B.U.É.K. 🙂

  • Adrienn szerint:

   Kedves BMona!
   Bár nem Maryetta vagyok, remélem tudok egy kicsit segíteni!
   Tőlünk pl egyáltalán nem kérdezték, hogy mit akarunk dolgozni, csak hogy miért szeretnénk kimenni. Mi azt mondtuk, hogy a jobb élet reményében. Gyakorlatilag nem is kérdeztek mást. Közben a két kicsi gyerekem (1 és 2 éves) az interjú közben gyakorlatilag szétszedte az egész követséget, a kicsit az interjú közben el kellett vinnem pelust cserélni, szóval nem is voltam ott végig, a párom állásajánlatát nem fogadták el, mert nem volt rajta konkrét fizetési összeg, csak maga az ajánlat, 1,5 millió ft-ról vittünk igazolást, ami négyünknek elég karcsú és nem vittünk fényképeket sem az interjúra…mindezek ellenére megkaptuk a zöld kártyát! Remélem ezzel kicsit megnyugtattalak 🙂

   • BMona szerint:

    Kedves Adrienn! Nagyon köszönöm válaszod! Sokkal jobban megnyugtattál, mint gondolnád! Még egyszer köszi! Mona

  • btft szerint:

   szia

   Tegnap voltunk túl az interjún sikeresen, tehát friss az élmény 🙂 ha minden szükséges doksit beszereztetek, illetve megfeleltek a követelményeknek nagy baj nem lehet. A konzul egyszerű kérdéseket tesz fel, teljesen mindegy mit válaszolsz, tőlem kérdezte, hogy mit szeretnék kint csinálni, annyit mondtam, hogy valószínű azt amit most. I-134 egy hivatalos form, mivel nekünk nem volt szponzorunk nem olvastam az erre vonatkozó részt, de szerintem nem kell hitelesíttetni. Nekünk csak anyagi fedezetünk volt, 2 felnőtt+1 gyerek, mondjuk sok volt a számlánkon (10+).

   btft

   • BMona szerint:

    Nagyon köszönöm! Gratulálok! Sok sikert az új élethez! 😄

   • Tb szerint:

    Szia! Az erkölcsi bizonyitvanyom nekem zöld, most jött meg. A cikk fehéret ír. Pedig azt írtam bele ami kellett. Valami infó erről van nektek? 2 hét múlva interjú… 🙂

    Koszi

   • btft szerint:

    Szia Tb,

    Zöld színű mostanában, a kérelmező lap IV. pontjába annyit kellett beírni, hogy USA vízum céljából kéred, ha ez megvolt akkor jót kaptál.

    Sok sikert!

   • Tb szerint:

    Köszi a választ. Így már megvan minden. Szintén 2 felnőtt egy gyerek 🙂 és mi sem viszünk i134 formot, csak egy elég nagy összegű bankszamla igazolást – kB mint ti, gondolom ezzel így nem is nagyon foglalkoztak. Remélem sima lesz és nyáron már nyc:)

 65. Marci szerint:

  Nagyon félrevezető a cikk !!!!
  Mielőtt írsz csinálj egy kis kutatást és utánna nézést amiről írsz mert a tényeket nem nagyon tudod !
  Többek között nem kell beadatnod az összes oltást megint, csak abban az esetben ha nem tudod bebizonyítani hogy mar megvannak. Vagyis ha elhagytad vagy nincs meg a gyerekkori oltási bizonyitvanyod!
  Ha rendelkezésre áll akkor magaddal viheted esetleg lefordítva is.

  • szabomaryetta szerint:

   Marci, koszonom a hozzaszolasod, lehet, valakinek a kesobbiekben segiteni fog az info, hogy ha felhivja a panel dokit egyeztetesre, akkor rakerdezzen, hogy elegendo-e a korabbi oltasi bizonyitvany bemutatasa. Nekem konkretan 3 oltasi bizonyitvanyom is van, de a panel doki kerese az volt, hogy az altala megadott vakcinakat UJRA adassuk be. Ez egy teny. A masik teny, hogy az oltasi konyv forditasa maximum kiutazas utan segithet (bar a latin elnevezesek talan adott korben mar elegsegesnek mondhatok, gondolnam en), ugyanis a panel dokin kivul a kutya ra sem nezett az oltasi kiskonyvre. Ha meg ra is nezett volna pl. az interju soran, akkor azt ugyan megtehette volna magyarul is, hiszen a tamogato dokumentumok lehetnek magyar nyelven.

   Mivel ez egy maganblog (epp ezert tobbszor hangsulyoztam, hogy sem ugynok, sem ugyved nem vagyok, de meg csak bevandorlasi tanacsado sem, illetve mindenkit kertem a tema tobb szempontbol valo megismeresere is), ezert csak azt tudom leirni, megosztani, aminek en jartam anno (3 eve) utana, illetve ahogy velunk tortent. Van olyan, hogy ez valakinek nem elegseges, ez termeszetes, igy kerlek, nyugodtan nezz utana mas oldalokon is az elvarasoknak. Tobben megtettek, es javasoltak helyesbitest. Ezeket lathatod a kommentekben is.

   Viszont arra hatarozottan szeretnelek megkerni, hogy ha valami informaciot kivansz megosztani a tobbiekkel, vagy akar velem is, azt egy visszafogottabb stilusban tedd! Koszonom a megertesed, es a kozremukodesed.

 66. Adrienn szerint:

  Egyáltalán nem félrevezető a cikk!
  Igen, egy kicsit szerencsétlen az a mondat, hogy “be kell magad oltatnod olyan vakcinákkal, amikkel egyszer gyermekkorodban már beoltottak”, mert ez így szó szerint nem igaz! Nem az összessel, de a DITE és MMR oltásokat, amiket gyerekkorodban már megkaptál igenis be kell adatnod magadnak és a veled utazó felnőtteknek, még ha megvan a gyerekkori oltási könyved, akkor is. Amúgy meg se nézték a gyerekkori oltási könyvemet, csak az újat, amit kaptunk, mikor megkaptuk a fenti két oltást. Igen, “Ha rendelkezésre áll akkor magaddal viheted esetleg lefordítva is” csak éppen a régi oltási könyvemmel kitörölhettem volna a ….
  A gyerekeimnek meg csak az első hepatitis B-t kellett megkapnia, ennyi volt a követelmény. A többi adagot itt kapták meg.
  VISZONT Te mielőtt írsz, olvasd el a cikket, mert azt látom nem sikerült, ugyanis azt is leírta, hogy majd a panel orvos fogja megmondani, milyen oltásokra van szükséged, és az számít, tehát nem értem miről beszélsz!
  Valószínűleg még soha nem vetted a fáradtságot ahhoz, hogy írj egy ilyen cikket azért, hogy többszáz embernek segíts és utána az érkező kérdésekre folyamatosan, évekkel később is, amikorra már változhatnak bizonyos dolgok, válaszolhass legjobb tudásod szerint! Éppen ezért, fogalmad sincs, hogy ebben mennyi munka van, és milyen nehéz! Persze belekötni másokba és kritizálni k…a könnyű! Ahelyett, hogy leülnél és leírnád a tapasztalataidat és a javaslataidat kulturáltabb és kevésbé bunkó módon! Ja, hogy az több időt vesz igénybe és azzal nem alázol meg másokat…igen, ez igaz, de ha nem tetszik a cikk és az oldal, és csak ennyi telik tőled, akkor keress jobbat, ahol “pontosabb” információkat találsz és készülj fel úgy az interjúra, mert itt az ilyen hozzászólásokra SEMMI SZÜKSÉG, mivel semmilyen kérdést, plusz információt vagy pozitív élményt nem tartalmazott!
  Arra azért kíváncsi lennék, hol tartasz a folyamatban, hogy így okoskodsz…

 67. Évi szerint:

  Kedves Mary, Még a nulladik pontról érdeklődöm, azaz: Hol lehet jelentkezni az USA Zöldkártya lottóra? Előre is köszönöm a válaszod.

 68. xlint szerint:

  Kedves Szabó Mary!Szeretnék jelentkezni a zöldkártyalottóra de sajnos már 63 éves nyugdíjas vagyok, ráadásul siketnéma is.De van középiskolai végzettségem, és egy szakmám is (lakatos).Ha esetleg nyernék akkor a családomat is magammal vinném.
  Nem tudom hogy így tudok-e jelentkezni a lottóra?

  • szabomaryetta szerint:

   Csak korábbi jelentkezési leírást találtam a hivatalos oldalon, a legfrissebb idén október környékén fog megjelenni. A korábbiban nem láttam életkori (a 18 éves alsó korhatáron kívüli) korlátozást. Érdemes lesz októberben, amikor lehet nevezni, átolvasni az aktuális kiírást.

 69. emihami szerint:

  Sziasztok,

  nektek szerepel az erkolcsi bizonyitvanyban, hogy USA bevandorloi vizum celjabol lett kiallitva? A kervenybe beleirtam, magan az erkolcsin viszont nincs rajta.

  Illetve konkret informaciot, hogy mekkora osszegnek kell szerepelnie a bankszamlan es hany havi bankkivonatra kivancsiak nem talaltam semmilyen .gov-os oldalon, a nagykovetseg oldalan sem, csak forumokon. Ebben tudna valaki segiten?

  Es meg egy kerdesem lenne, azzal kapcsolatban, hogy ha atmentunk az interjun es az USA-ban is megkaptuk a pecsetet a bevandorlasin a repteren, utana mennyi ido mire a tenyleges zoldkartyat kezhez kapjuk, illetve el lehet e hagyni az orszagot kozben?

  Koszonom!

  • szabomaryetta szerint:

   Szia!
   Az erkolcsin nekunk sem volt rajta, hogy milyen celbol lett kiallitva. Azt hiszem, azert kell megadni az igenylesnel, mert ket fele erkolcsi letezik, es ez alapjan tudjak, melyikre van szukseg.
   Info a szukseges osszegrol: http://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-864p.pdf
   Emiatt az utolso oszlopot nezd: “The immigrant or sponsor’s income, or assets (which must be convertible to cash within one year) must be enough to support the immigrant (as well as the sponsor’s own household) at the level of 125% of the current Poverty Guidelines or above.”
   Belepes utan kb. 30 nappal erkezik meg postan a SSN es a green card az amerikai cimre. Mi elhagytuk az orszagot mielott megerkezett volna, es tudom, masok is megtettek ezt. A lenyeg, hogy a kovetkezo belepesnel mar legyen nalatok a kartya 😉 .

 70. timcsoka szerint:

  Szia!

  Lehet butaságokat fogok kérdezni, pedig elolvastam a cikkedet meg minden hozzászólást de mégis meg kell hogy kérdezzem.

  1. Csak és kizárólag férjet és gyermeket lehet megjelölni? Tehát úgy értem hogy ha édesanyámat is szeretném magunkkal vinni akkor őt is be lehet írni vagy ilyenre nincs lehetőség? Esetleg akkor neki külön kéne megpályáznia a zöldkártyát egyedüliként?
  2. A másik meg hogy élelmiszer és vegyi áru eladóként ne is reménykedjek abba hogy megnyerhetem a zöldkártyát? Ugyanis ezt okj-n tettem le. De középsulit otthagytam mert Hollandiába végeztem volna de közben haza jöttünk így pont érettségi előtt voltam, de van róla papírom hogy jártam középiskolába, érhet az valamit is?

  Köszönöm előre is a válaszokat!

  • szabomaryetta szerint:

   Szia!
   Addig nincs baj, amig olyat kerdezel, amire tudok valaszolni 🙂 Szoval:
   1) csak hazastarsat es gyermeket lehet megjelolni, meghozza ezert a kiirasban szereplo mondatert: “Parents and siblings of the entrant are ineligible to receive DV visas as dependents, and should not be included in your entry.” (kb. Se a jelentkezo szulei, sem pedig a testverei nem jogosultak zoldkartya lottos vizumra, mint eltartott csaladtagok, es ezert nem is kell oket a nevezesnel megadni.)
   2) az eloiras szerint vagy igazolni tudod, hogy van 12 ev befejezett sulid (altalanos es kozepiskolai kepzes idotartama), vagy igazolni tudsz az elmult 5 evbol 2 olyan munkaval toltott evet egy olyan szakmaban, aminek minimum 2 eves kepzesi/gyakorlati ideje van, es ez a szakma adott hatarertekek felett van a szakmalistan (azaz kb. bevandorlasra megfelel).

 71. Zoli szerint:

  ha nyertel a zoldkartyan es mar itt vagy, vagy keszen a kiindulasra, van minimum 2 ev penzugyi teren szerzett tapasztalatod, akkor van munkam a szamodra. A szenior penzugyi elemzom most adta be a felmondasat es mint korabbi zoldkartya nyertes, szeretnek segiteni akin tudok. Ha megfelelsz a fenti kriteriumnak, kuldj email a lepencei@yahoo.com email cimre es kuldom a linket ahol tudsz jelentkezni a melora. Ennel jobb kezdest nem tudok elkepzelni senkinek sem.

 72. Dori szerint:

  Sziasztok! I’m confused.

  Hatosagi erkolcsi bizonyitvanyt vagy hatósági bizonyítványt kérnek? Mert én úgy olvastam, hogy hatósági erkölcsi bizonyítványt és szereztem is postán igenylolapot, de ezen az igenylolapon nincs rajta, hogy külföldi letelepedés/vizumkerelem miatt kérném, amit amit konkrétan kérnek, hogy rajta legyen.

  Hol forditottatok le? Offi?

  Én is köszönöm az eddigi infókat!

  • szabomaryetta szerint:

   Szia, itt az info:
   “Police Records
   For immigrant visa application, citizens and residents of Hungary should obtain a Certificate of Criminal Record (Hatósági Erkölcsi Bizonyítvány)concerning their personal records from the Department of Public Administration and Electronic Services, Office of Criminal Records (Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, Bunügyi Nyilvántartó Hatóság), mailing address: 1476 Budapest Pf.380.”

   Forras: http://travel.state.gov/content/visas/english/fees/reciprocity-by-country/HU.html#policerecords-4

   Forditani nem kell, mert ha magyarkent a budapesti USA kovetsegen interjuztatnak, akkor viheted az osszes dokumentumodat az orszag nyelven (magyar), vagy angolul, emiatt: “All documents not in English, or in the official language of the country in which application for a visa is being made….”

   Forras: http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/if-you-are-selected/prepare-supporting-documents.html

   • Kennedy Dori szerint:

    Köszönöm a válaszod!
    Utánaérdeklődtem a U.S. Visa Service Desk-nél és megválaszolták a kérdésemet (“Szeretnénk tájékoztatni, hogy amennyiben erkölcsi bizonyítványt kíván beszerezni, úgy a 4. pontban (“Az alábbiakban megjelölt törvénynek való megfelelés igazolását kérem”) a “más törvényeknek való megfelelés igazolása” mezőben szükséges jeleznie, hogy az erkölcsi bizonyítványt bevándorlói vízum igényléséhez kéri (tehát nem egy konkrét pontot kell x-el bejelölni, hanem az üres mezőt szükséges kitöltenie).”

    Hasznos infó, nem tudtam, hogy nem kell mindent angolra lefordítani az interjúra!
    Szuper!

 73. Ildi szerint:

  Sziasztok!
  Tudtok olyanról aki eljutott a konzuli interjúig, tehát befizette a kb 800$ fejentként és mégsem kapta meg a vizumot? Vagy ha már valaki eljut odáig, és minden rendben van akkor biztos megkapja? Köszönöm!

  • btft szerint:

   $330 a vízumdíj fejenként, ha minden követelménynek megfelelsz, nem hiszem, hogy bármi probléma lehet az interjún, de alaposan fel kell készülni, minden meglegyen amit kérnek, maga a beszélgetés nem vészes. Én olyanról tudok, akit hiánypótlásra köteleztek, de ő is megkapta utána.

 74. AttilaB szerint:

  Sziasztok!

  Cc. 25 éve együtt élünk a párommal, van egy 19 éves közös gyermekünk. Eddig még nem házasodtunk össze, de majd talán most :). Hisz Őt kisorsolták a DV lottón. Jelentekésünkkor mindketten csak a közös gyermekünket jelöltük, mivel nem vagyunk házasok. Segítségeteket kérném, hogy véleményetek szerint mi az az optimális folyamat, mellyel mind hárman esélyt adjunk magunknak a zöldkártya megszerzésére.
  1; Házasodjunk össze és csak utána töltsük ki a DS-260-at és természetesen mint házastárs tüntessük fel egymást?
  2; Jelöljön meg a párom mint együtt utazó és az élettársi kapcsolat is elegendő lesz? (A gyermekünk a nevemen van).
  3; Házasodjunk össze a DS-260 beadása után az interjú előtt?
  4; Ne jelöljön meg, és ha nekik sikerül a zöld kártya összeházasodunk, majd ez alapján én is beadom saját kérelmem?
  Még egy, ettől a témától független kérdés. Elegendő iskolai bizonyítványokkal igazolni a 8 általános és 4 év gimnázium elvégzését, vagy feltétlen szükséges az érettségi bizonyítvány megléte?
  Válaszaitokat és véleményeiteket szívesen fogadom és előre is köszönöm!

 75. btft szerint:

  1. pont, mi így csináltuk tavaly, ez a legtisztább, leggyorsabb, tehát gyorsan házasodjatok össze, és utána töltsétek ki a DS-260-t. (Én rákérdeztem a követségen, ők is ezt javasolták).

  A 8+4 év gimnázium elég-e, érettségi nélkül, ismerősöm is ugyanebben a cipőben van, sajnos egyelőre nem tudjuk a pontos választ, folyamatban van az infó beszerzése, ő is DV2016 nyertes.

  • AttilaB szerint:

   Köszönöm btft!
   Igen én is arra gondoltam, hogy az 1-es út a legtisztább. Gondolom a 2-es nem járható. A 3-as, és a 4-es esetleg kivitelezhető?
   Ha az iskolai végzettséggel kapcsolatban lesz infód, megköszönöm ha megosztod.
   Mi a véleményetek, mi az a legkésőbbi időpont ameddig DS-260-at fontos hitelesíteni? Van ennek jelentősége? Sorszámunk: 14xxx.

   • btft szerint:

    Szerintem csak az 1-es jó, 4-es nem ok, szerintem zöldkártyás után nem olyan egyszerű, vagy nem is lehet zöldkártyát kapni utólag…ahhoz állampolgárság kell, a 3. pont pedig rizikós jobb lenne ha úgy kapnátok az interjú időpontot, hogy már van vízum minden családtagnak, egyébként csúszást okozhat.

    Normál menetben a DV2015 program alapján január környékén lenne az interjútok, ehhez 4-5 hónappal előtte le kéne zárnotok a DS260-at (kb. augusztusig). Nem tudok biztosat mondani, mert a DV2015 DS260 feldolgozása igen kaotikus volt az első fél évben….nem tudom milyen lesz a következő időszakra.

    Én azt javasolnám, hogy jelentkezzetek be minél hamarabb házasságra, és utána töltsétek ki a Ds260.-at, az érettségi a biztos egyébként, és csak a nyertesnek kell, a házastársnak nem.

    Amennyiben a topik gazda nem veszi sértésnek, belinkelem a mi blogunkat, hasonló infókkal mint ez, a saját tapasztalatainkkal a DV2015 programmal.

    timitomiusa.blog.hu jövő hét végétől pedig már kintről lesznek friss infók, ha lesz rá időnk…. :))

 76. AttilaB szerint:

  Köszönöm btft, sokat segítettél! További szép napot és jó utat, sok szerencsét!

 77. Csaba M szerint:

  Sziasztok..
  A kérdésem a következő:
  A DS-260 kitöltése folyamán, ahol meg kell adni a címeket, amelyeken “éltél” (gondolom úgy érti , hogy bejelentve voltál!?!) 16 éves korod óta, az oldal kéri az évszámot és a hónapot is. Nekem négy címet kellene beírni legalább, ami közt akad külföldi is. Egy külföldi címváltásnál akadt problémám. Az év az megvan, de hogy konkrétan melyik hónapban történt (a cím kezdete és vége) nem tudom.
  Tudjátok-e esetleg, hogy ezt mennyire szigorúan vizsgálják, mennyire foglalkoznak vele.
  Szükséges-e egy esetlegesen bonyolult utánajárás? mivel gondolom a bejelentkezési dátum érdekli őket (hivatalosan elkönyvelt – ha esetleg utánanéznének)
  Ha valakinek esetleg hasonló problémája akadt már akkor vagy ha nem is de tud hasznos információval, tanáccsal szolgálni, azt nagyon köszönném!

  Szép hétvégét!!

 78. Babu szerint:

  Sziasztok,
  Jelentkeztem a zöld kártya lottón (2 felnőtt+1 gyerek). Felhívtak és azt mondták a végzettségem (diploma) és a munkám + munkatapasztalatom (3 éve key account manager vagyok sales területen) alapján v.i.p besorolásban vagyok és azt mondát keressem fel a magyar nagykövetséget és menjek el egy interjúra. Most jelentkeztem tavasszal, elvileg csak ősszel lesznek lezárva a jelentkezések, jövő tavasszal lesz az értesítés és 2017-ben lehet kiutazni. Létezik, hogy előre be kell mennem interjúra vagy félre értettem? Nem elég profi az angolom. Titeket is felhívtak beszélgetni és kecsegtetni azzal, hogy nagy esélyed van? A másik, hogy meg kellett szakítsuk a beszélgetésünket, de mintha arról lett volna szó, hogy még fizessek 2000 valahányszáz dollárt és már kérte a bankkártya adataimat… ? Ez mi lehet? Én a talánra nem fizetek ennyit senkinek, 😀 Az utolsó kérdésem az lenne, hogy ha a kint élő rokonom biztosítja őket, hogy eltartanak minket, akkor nem kell pénz a számlára, igaz?
  Jaaaa, és még valami. Épp babát tervezünk. Ha időközben teherbe esek adja isten meg is születik addig a baba az szerintetek jelent gondot azon kívül, hogy nyilván jelezni kell?
  Köszönöm,
  Babu

  • szabomaryetta szerint:

   Szia!
   1) a hivatalos zoldkartya oldalon kizarolag oktober 1-jevel lehet jelentkezni, 1 honapon keresztul. Sem telen, sem tavasszal, sem juliusban, sem karacsonykor.
   2) nincs VIP besorolas
   3) senki nem telefonal ra a jelentkezokre, az osszes hivatalos kommunikacio irasban, online zajlik
   4) a jelentkezes ingyenes, ha kisorsolnak a hivatalos sorsolason (majus 1-jen), es behivnak az interjura (irasban, online) a kovetsegre, miutan visszakuldtel minden dokumentumot, es az alapjan megfeleltel, na akkor kell a hivatalos vizumdijat a kovetsegnek kicsengetned
   Szemelyes velemenyem, hogy atvertek, vagy at kivantak verni.

 79. Babu szerint:

  Sziasztok,
  Na, utána jártam ennek a hívogatós, fizetős dolognak, mert olvastam, hogy más is járt így. Írtam az ügyfélszolgálatnak, és megkértem,hogy legyen kedves írásban ismertetni mi is ez pontosan. Ez valóban egy VIP program, amivel azokat keresnek meg, akik – ha kisorsolták – nagy eséllyel meg is kapják a zöldkártyát. A program része, hogy 10 évig automatikusan részt veszel a zöldkártya lottó sorsolásokon, nem kell mindig újra regisztrálnod. Tartalmaz továbbá egy nyelv kurzust, egy emigránsoknak szóló “bibliát”, amiben mindenféle hasznos dolog van, felkészítést a konzuli interjúra, meg egy Natively Language Tool -t, ezt nem tudom pontosan értelmezni (mi lehet a különbség a két nyelvkurzus között?) Mindezt potom 2000 valahányszáz dollárért, ha jól értettem. 😀 Vicces. De leginkább cseles. Biztos vannak, akik beugranak ennek, különben nem csinálnák. Jó kis plusz bevétel. Mindenesetre én szépen megköszöntem a lehetőséget, de nem élnék vele és megkértem őket, hogy ne hívjanak többet napi 2x. Rákérdeztem, hogy attól még a jelentkezésem a jövő májusban tartandó sorsolásra érvényes e, erre még várom a választ. Kíváncsi vagyok, főleg, hogy ti azt mondjátok csak októbertől lehet arra jelentkezni. Szerintem jelentkezem majd akkor is,az általatok megadott linken biztos ami biztos.
  Remélem segíthettem, 🙂
  Babu

  • Laci szerint:

   Most akkor gondban vagytok. Mindenkepp deritsetek ki mik a szandekaik.
   A gond a kovetkezo. Ha ok palyaznak a nevedben oktoberben es te is beadod az ingyenes hivatalos oldalin a jelentkezest, akkor a dupla palyazatot ertesites nelkul kidobjak. Vagyis nem leszel benne a kalapban.
   Szemelyes velemenyem, hogy az lenne a legjobb, ha a ceg torolneaz adtbazisabol. Vegleg. Es te jelentkeznel oktoberben.
   Ferj feleseg is jelentkezhet kulon. Barmelyik kapja meg, a csalad mehet vele.
   Ha nem torolnek es ragaszkodnak hozza hogy bekuldik az adataidat, akkor neked nem szabad, de oktober utan ki kell vasalni beloluk az u.n. Confirmation Numbert-t, amuvel majusban majd elleorizni tudod hogy nyertel-e.

   • Babu szerint:

    Szia, Köszi az infót, akkor nem jelentkezek 2x. 😛 Az application numbert és jelszót már megkaptam, amikor jelentkeztem, azzal nincs gond. Egyelőre várom a válaszukat azzal kapcsolatban, hogy NEM kérem a plusz szolgáltatást, NE hívogassanak naponta és, hogy ettől még élő marad e a jelentkezésem. De végső esetben felhívom a nagykövetséget itthon és rákérdezek. Na, de többet ilyet nem… 🙂 Good Luck mindenkinek! 🙂

 80. Román Krisztina szerint:

  Sziasztok!
  Abban a kérdésben szeretnék segítséget kérni, hogy tudjátok-e, hogy a középiskolai végzettségnek megfelel-e az esti gimnáziumban (levelezős) megszerzett érettségi plusz három szakma (2 OKJ), és egy két éves szakiskola. Félek, hogy ha ki is húznának a lottón, nem felelnék meg a kritériumnak.
  Köszönöm: Krisztina

  • Babu szerint:

   Szia, Én úgy tudom, ha van érettségid, akkor van középiskolai végzettséged. Az mindegy hogyan és mikor végezted el. 🙂 Sok sikert! 🙂

 81. Eszter & Chris szerint:

  Sziasztok!

  Köszönöm ezt a nagyon informatív cikket és a blog létét! 🙂

  Kérdésem lenne. Tudatok arról – vagy bárki ezen a fórumon -, hogy élettársi kapcsolatról kell-e hivatalos okirat (a vízumlottó pályázat mostani, őszi beadásához)?
  Eddig egymásnak ellentmondó információkat találtam…

  Köszönöm előre is!

  Eszter

 82. Eszter & Chris szerint:

  Sziasztok!

  Köszönöm ezt a nagyon informatív cikket és a blog létét! 🙂

  Kérdésem lenne. Tudtok arról – vagy bárki ezen a fórumon -, hogy élettársi kapcsolatról kell-e hivatalos okirat (a vízumlottó pályázat mostani, őszi beadásához)?
  Eddig egymásnak ellentmondó információkat találtam…

  Köszönöm előre is!

  Eszter

  • Kovács László szerint:

   Az élettársi kapcsolat nem számít hivatalosnak, kizárólag a hivatalos házasság.
   Ezért a formot, úgy kell kitölteni, mintha nem lennétek házasok.
   Természetesen mindkettőtök nevében érdemes kitölteni, hiszen bárki is nyer, a családja mehet vele.
   Ha olyan szerencsések vagytok, hogy kisorsolják egyikőtöket, akkor még a DS-260 form kitöltése előtt célszerű összeházsodni. Elvi akadálya nincs, hogy még az interjúig lehessen családi állapotot változtatni, de nagyon nem javasolt.
   Az ügy újranyitása időben hetekkel hónapokkal eltolhatja az interjú időpontját és ekkor az a veszély állhat fenn, hogy elfogynak a kiadható vízumok, amik korlátos számban állnak rendelkezésre.

 83. Babu szerint:

  Sziasztok,
  Próbálom leellenőrizni, hogy nyertünk e,de folyton azt írja ki, hogy the entered is nor valid, pedig mindent jól írtam. Mind a ketten jelentkeztünk a férjemmel, de mindkettőnknél ezt írja. Már próbáltam kis és nagy betűkkel, próbáltam last/family name family/last name variációkat…,de valami nem jó. Írja, hogy milyen tipikus hibák lehetnek, én úgy látom minden jó. Nem tudjátok mi lehet? Előre is köszi, Babu

  • szabomaryetta szerint:

   Az evszamot is eleirtatok? Ahogy latom, most kozos oldala van a 2016 es 2017-es lekerdezesnek. A masik meg a nevekben az ekezetek megadasa/hianya lehet.

   • Babu szerint:

    Igen, eléírtam, hogy 2017 és még 12 karakter. A neveinket ékezetek nélkül írtam. Próbáltam kisbetűkkel, nagybetűkkel (bár csodálkoznék, ha erre érzékeny lenne). Elképzelni nem tudom mit bénázok. 😦 Most meg amint belépek már kiírja, hogy session time out. Vagy nem lehet egy nap 20x ellenőrizni, hogy nyertem e, vagy még mindig túl van terhelve a rendszer. Tegnap például le is állt az oldal.

   • Kovács László szerint:

    Fontos hogy csak vezeték nevet használj, keresztnév nem kell.
    Az alábbi csoportban sok segítséget kaphatsz
    https://www.facebook.com/groups/zoldkartyasok/?ref=bookmarks

 84. Babu szerint:

  Szia, Köszönöm,a hasznos infót, na úgy még nem próbáltam. 🙂 Beléptem a csoportba is. Babu

 85. Babu szerint:

  Kedves Laci, Még egyszer köszönöm, ez volt a hiba. A keresztneveinket is beírtam. 🙂 De csak vezetéknévvel már sikerült. Idén sajnos nem volt szerencsénk, de nem hiszek a véletlenekben. Folyt. köv.. 🙂 Minden jót! Babu

 86. Lévai István szerint:

  Hello! A 260-as nyomtatványban kérik a címet, ahol tartózkodni fogok, és ahová a vízumot küldhetik. Itt elakadtam, mert nem nagyon tudom, hogy milyen címen fogok lakni egy év múlva. Van erre valamilyen áthidaló megoldás? esetlegegy szállás, ahová be lehet jelentkezni ennyi idő távlatában? Köszönöm! I

 87. ltandor szerint:

  Kedves Laci,
  Kihúzták a nevem a zöldkártya lottón ki is töltöttem a 260-as nyomtatványt de van egy kis aggodalmam, mivel 1 éve voltam Amerikában J1 vízummal és mivel van egy két éves szabály aggódok hogy nem adják meg a zöld kártyát. Esetleg erről hallottál már?
  A J1 programot nem haladtam túl a megengedettnél.
  Előre is köszönöm a hasznos infokat.

 88. carlos szerint:

  kedves szabomaryetta!

  mi elváltunk a feleségemmel, cirka húsz éve, merő anyagi megfontolásból.
  ugyanúgy családként élünk, s neveljük két gyermekünket, mintha papíron el sem váltunk volna.
  szerinted mit jelöljek be:
  nőtlen-unmerried
  vagy
  legálisan elvált-legally separated!
  köszi a mielőbbi választ, mert az idő szorít!

 89. mizo szerint:

  Sziasztok!

  Képzömüvészeti egyetemi végzettségem van és szeretnék jelentkezni a DV programra.

  Annyit megtudtam egy fenti bejegyzésben található dokumentumból, hogy a szegénységi küszöb 125% veszik mértéknek az anyagi fedezet meghatározásakor. http://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-864p.pdf

  Ha kisorsolnának, akkor az interjún ennek az összegnek az egy évre vonatkozó összegével kell rendelkeznem? (20,025$ – 2016ban)

  Vagy elég ha ennek az éves összegnek pl. 2 vagy 3 havi részével rendelkezek a devizaszámlámom? (Mennyi minimális összeggel számoljak kezdéskor, amig munkát találok? Tudom ez államonként eltérö lehet, de nincs infom erröl.)

  Egy másik kérdésem: a kisorsolnának, de nálam valami közbejön és nem tudok a jelentkezési eljárásban tovább részt venni, akkor lemondhatom a jelentkezésemet, visszaléphetek? Ilyenkor, még az interju elött, ki kell fizetnem a 300$ körüli összeget?

  Köszönöm a válaszotokat!

 90. Szili szerint:

  Szia Mary!

  Eloszor is koszonom a hasznos informaciokat. Nekem a 2kerdesem lenne, az elso az amerikai cimmel kapcsolatban. Nem tudom jol ertelmezem-e,de az interjura mar amerikai cimmel kell menni? Nincs szponzor Amerikabol, a penzel nem lenne gond,amit fel kell mutatni, csak ha nem kaptam meg még a vizumot,akkor is kell inteznem amerikai cimet? Ha ugy akarok kimenni,h meg nincs konkret elkepzelesem,akkor hogy intezzek cimet es hol???
  A masik kerdesem: En is egy lehuzos oldalon keresztul regisztraltam,termeszetesen nem fizettem X ezer dollart “csak” 30at kertek a regisztraciohoz (sajnos a posztodat csak utana olvastam),de itt egy kommentben olvastam,h oktobertol amikor megnyilik a regisztracio,attol kezdve csak 1honapig lehet regisztralni?Vagy az egesz evben a kov. oktoberig. Van egy 2eves kislanyom es minden rendben lenne a regisztracio kitolteshez,csak nagyon nehez rola fenykepet kesziteni es gondoltam jon a karacsonyi szunet,tobb idom lesz vele foglalkozni es majd akkor csinalok kepet rola es akkor veglegesitem a regisztraciot. Vagy mar lekestem rola? Halas koszonet elore is.

  • szabomaryetta szerint:

   Szia! Pár kommenttel fentebb ajánlottak egy Facebook csoportot. Regisztrálj be oda, ott friss infokkal szolgálnak. Ha nem változott a procedúra, akkor csak 1 hónapig lehetett regisztrálni, nem folyamatosan. Az amerikai cím okoz a többségnek fejtörést, kell találni egy ismerőst, akinek a címet lehet használni. Erre pl biztos tudnak megoldásokat javasolni az FB csoportban.

 91. prady szerint:

  Szia Mary, nagy az öröm nálunk, mert a feleségemet kihúzták a lotto vizumon. Érettségi a legmagasabb iskolai végzettsége és 2014 óta itthon van gyes-en, mert két gyermekünk született. A kérdésem az lenne, elég az iskolai végzettség? A hivatalos szakmája lakberendező, de az iskolát 2005-ben fejezte be. Munkája pedig 2014 óta nincs, mert a gyerekekkel van itthon. Elég ez így az első lépésekhez? Köszönöm a válaszod.

Kommentek, visszajelzések

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s