A kabin választás

Posted: 2019/12/22 in 1. üveghegy - Ausztrália

Amikor eldöntöttük, hogy jó, akkor tényleg megyünk hajóra nyaralni, meg hogy mikor, meg mennyi időre, a következő lépés az, hogy kitaláljuk, milyen kabinban is szeretnénk megszállni. Elsőre persze majdnem elszaladt velem a ló, mert a lehető legcsilivilibb kabint (nem lakosztályt!) szerettem volna, terasszal, kiláttással, meg minden lófüttyel. Aztán megnéztem az árakat, ekkor dobtam egy hátast, majd beszéltem a gyakorlott hajós barátainkkal, akik tanácsára nem költöttünk olyan luxus dolgokra, mint csoda panorámás kabin.

Ennek pedig egyszerű magyarázata van. Egy ilyen hajón annyi mindent lehet csinálni, hogy az ember az ideje java részét nem a kabinban tölti, hanem azon kívül, kvázi minek fizetni olyanért, amit úgy sem használ ki, nem? Ezért végül egy sima belső kabint választottunk ki.

Milyen lehetőségek lettek volna még?

  • A belső kabinokon belül is vannak kategóriák, a méretük ugyan azonos, de attól függően, hogy melyik deck-en helyezkednek el, az áruk változik.

interior

  • A belső kabinok után jönnek a virtuális kilátással rendelkező kabinok, amik tök jónak hangzanak, hiszen egy falnyi kivetítőn láthatod azt, ahol épp élőben tartotok az óceánon. A kijelző vibrálása azért visszatartott kicsit ettől az opciótól.

virtual balcony

  • A virtuális kilátás utáni következő kategória a promenádra néző ablakos belső kabinok. Igen, ezt pont úgy kell érteni, hogy a kabinból te is kilátsz a hajó belső terére (olyan, mintha a West End City Center egyik emeleti üzletéből, mondjuk a Mango-ból, néznél kifelé a folyósóra), meg akik épp elsétálnak a kabin előtt azok is belátnak. A függönyt ugyan be lehet húzni, de az a hangot nem igazán tompítja. Este meg ugye van aki aludni, míg mások meg szórakozni szeretnének.

promenade

  • Ezt követi a sorban az óceánra néző kabin, ami szintén menőnek hangzik, de az ablak kb. 1 méter széles mindössze, és szintén deck-től függ, hogy épp van-e tényleges kilátás, vagy egy hatalmas mentőcsónak blokkolja a tájat.

ocean view 2

ocean view

  • Itt már lehet hagyományos vagy tágas kabinverziót választani. A tágas nagyjából 1.5 nm2-rel “tágasabb”, szóval szerintem ez már lényegtelen különbség.
  • A még kabin (hivatalosan ezek mind stateroom-ok) besorolás legfelsőbb szintje a balkonos kabin, azaz amikor van egy akkora hely kimenni, hogy egy székre leülj, és mondjuk onnan nézd a naplementét. Ez csúcsszuperül hangzik, de ne főszezonban akarjuk kipróbálni – már mintha számít a pénz.

balcony

Folyt. köv.

Kommentek, visszajelzések