Óceánjáró

Posted: 2019/12/20 in 1. üveghegy - Ausztrália

Több imserősünk, barátunk is volt már óceánjárós nyaraláson, és persze a mi fantáziánkat is piszkálta, hogy milyen is lehet egy úszó szórakoztató monstrumon eltölteni pár napot, így csak idő kérdése volt, hogy mikor találunk alkalmat arra, hogy kipróbáljuk. Ez az alkalom most jött el. Mikorra ezek a sorok megjelennek mi már épp kihajóztunk Sydney-ből a Royal Caribbean társaság Voyager of the Seas névre hallgató óceánjáróján.

Mivel 9 napra megyünk “krúzolni”, ennyi ideig majdhogynem teljes digitális kikapcsolódásban lesz részünk. A vízen ugyanis nincs sok térerő, internetes kreditet csilliárdokért lehet venni, telefonálni meg valamiféle szatelites rendszeren keresztül lehet csak, szintén vagyonokért. Szóval nem lesznek real time fotók, videók, sem itt, sem pedig a privát facebook oldalunkon. Viszont hogy azért legyen mit olvasgatni, leírom, hogyan is választottuk ki az utat, hogyan készültünk fel a nyaralásra, illetve milyen hasznos dolgokba botlottunk bele (akár barátok kifaggatása, akár internetes keresgélés alapján).

A tervezés:

Először is azt kell kitalálni, hogy mikor is szeretne menni az ember hajózni. A legolcsóbb utak az iskola szüneteken és turisztikai csúcsidőszakokon kívül vannak. Ha nem akadály a bármikori indulás, mert nem köt például a munka, akkor érdemes ilyen utakra elmenni. Ezek akár 50-70%-kal is olcsóbbak lehetnek, mint a főszezonos utak. A mi esetünkben sajnos ez nem volt opció, az egyetlen amikor útra tudtunk kelni az a karácsony környéki időszak volt.

Ezek után azt lőttük be, hogy hol is szeretnénk hajózni. Mivel Adelaide-ből a legritkább esetben megy óceánjáró valami olyan meleg helyre, ahol még nem jártunk, így mi Sydney-ből kerestünk utakat. Azt tudtuk, hogy nem akarunk sem belföldi (azaz csak Ausztrália partjai mentén történő) hajókázást, sem pedig Új-Zéland körüli túrát, így maradt a South Pacific régió.

Miután már leszűkítettük, hogy nagyjából mikor mennénk, meg hogy hova, utána jött az a rész, hogy mégis mennyi időre? 6 nap kevésnek tűnt, 14 nap meg soknak. Na, nem azért, mert nem szeretnénk 2 teljes hetet élvezni egy óceánjárón, hanem mert nincs annyi szabink egyben. Konszenzuson alapon 9 napra esett a voksunk. Ebből meg a nekünk megfelelő időben egy, azaz egyetlen hajó volt. Az pedig a Royal Caribbean Voyager of the Seas-e volt.

Folyt. köv.

Kommentek, visszajelzések