Újabb kalandok a művészetek világában

Posted: 2020/04/20 in 1. üveghegy - Ausztrália

Páromat születésnapjára akartam eredetileg meglepni azzal, hogy elviszem a Fringe-re, de a lepottyanó jegyeknek köszönhetően, korábban kezdtünk bele a fesztiválozásba. Ettől függetlenül azért még a születésnapján is elmentünk. Erre a napra három igen fontos program esett: 1) vacsorázzunk meg valahol, 2) nézzük meg a Luminarium-ot, 3) érjünk át az éjszakai előadásra egy másik helyszínre.

Az este hasonlóan kezdődött, mint a korábbi kiruccanásunknál. Kocsival elmentünk az Entertainment Centre-hez, ahol leparkoltunk, majd átszálltunk az ingyenes villamosra. 25 perc után meg már sétáltunk is az RCC (Royal Croquet Club) olasz étterme felé. Kicsit túlbonyolították, hogy ki hova ülhet, telefonos foglalással a 4 fős asztalokhoz, besétálóként csak a 2 fős asztalokhoz. Ez persze csak akkor derül ki, amikor már leültél, átnézed az étlapot, majd jön valaki, aki elmondja, hogy ide vagy oda nem ülhetsz, mert azok már foglaltak, még akkor is, ha nincs rajta a „Foglalt” táblácska, és kong az ürességtől a nagy roham előtt a szabadtéri étterem. Mindegy is, ketten voltunk, elfértünk szélen is. A kaja azért nem volt rossz, de hatalmas adag sem, az ital kínálat meg talán ha 4 féle nedűből állt, ebbe beleértve az egyetlen üdítőt is. A gyors vacsora után mentünk is egyet sétálni a Torrens River partján, majd pedig az első attrakciót megtekinteni.

A Luminarium Daedalum egy installáció, ami kívülről egy zárt, felfújható ugrálóvár-hálózatnak néz ki. Belülről, ahova kizárólag cipő nélkül lehetett bemenni, meg egy labirintust kell elképzelni, amit a beáramló fény varázslatosan fest meg. Erről nem is tudok többet mondani, inkább beszéljenek a képek helyettem:

Hozzászólások
  1. Akos szerint:

    Hello! Nalatok nincs tavolsagtartas, meg maradj otthon felhivas? Nemileg irigykedve neztem a vacsoras kepeiteket. A mi kulinaris elvezetunk kimerul a pizza rendelesben. 😦

    • szabomaryetta szerint:

      Dehogy nincs! Pontosabban maradj otthon, ha tudsz otthonrol dolgozni, vagy mar nincs munkahelyed, de elmehetsz sportolni a szabadba, ami nem nemzeti park vagy jatszoter. Elmehetsz boltba, gyogyszertarba, meg minden olyan helyre, ami nyitva van. Ettermek csak elvivosre vannak nyitva, de azt megrendelheted, es erte mehetsz. Amugy mindenhol 1.5 meteres tavolsagot tarts, es mosd a kezed ezerrel. Az uzemanyag toltoallomasok nyitva vannak, minden kutfejhez es bejarathoz fel van szerelve automata kezfertotlenito adagolo. Maszkot nem ajanljak, ha nem vagy beteg (a miertjeirol meg treninget is el kell vegeznem a melohelyemen), ahogy a kesztyut is csak akkor, ha amugy is work safety eloiras. A sajat elvivos kaves poharakat (keepcup) betiltottak minden kavezonal egeszsegugyi kockazat miatt. Del-Ausztralia (ahol ugye mi lakunk), egesz jol teljesit, 475 fertozott, 4 halal, es az elmult 3 napban nem volt regisztralt megbetegedes.

      U.i.: Amugy a rendezveny februar vegen volt, 1.5 hettel a COVID-19 itteni megjelenese elott.

Kommentek, visszajelzések