Covid-krimi

Posted: 2020/11/22 in 1. üveghegy - Ausztrália

Ahogy hallottuk, az adelaide-i “pizzagate” megjárta a magyarországi hírportálokat is. Itt mémek (vicces képes szösszenetek) tömkelegei születtek arról, hogy Dél-Ausztrália 3 nap alatt letudta az eredetileg 6 napos lezárást.

Na, nézzük, mi is történt: adott egy biztonsági őr, aki egy karantén hotelben dolgozott, és ott kapta el valahogy a vírust. A biztonsági őr másodállásban egy pizza bárban is dolgozott, amit később gócpontnak nyilvánítottak.

Aztán adott egy konyhai kisegítő, aki egy másik karantén hotelben dolgozott. Egyedüliként az ő tesztje lett pozitív az egész épületben. A rejtély itt vált érdekessé.

A konyhás srác azt vallotta, hogy rendelt pizzát a fenti pizza bárból, elvitelre. Mivel a doboz volt látszólag az egyetlen kapocs, ezért az egészségügyisek arra jutottak, hogy ha így terjed a vírus, akkor esélyük sincs feltérképezni az összes kontaktot. Elrendelték tehát az állam azonnali lezárását, mindössze néhány bolt, intézmény nyitvatartásával, de minden elvivős hely bezárásával (takeaway kávétól a burgeren át a fish & chips-ig mindent tiltottak). Nem kis fejetlenséget okozva ezzel.

A lezárás 2. napján jött a csavar, hogy a konyhás hazudott, ugyanis nem is vett ő ott pizzát, ellenben másodállásban ő is ott dolgozott a pizza bárban. Azaz megvolt a direkt kontakt az egyik hotelben dolgozó biztonsági őr és a másik hotelben dolgozó konyhai kisegítő között – tehát nem a dobozon utazott a vírus mégse.

És miért hazudott a srác? Erről több teória is van:

  1. Nem bejelentetten dolgozott a pizza bárban;
  2. Diák vagy working holiday vízumon van (pont ezért sem büntethető a rendőrség félre vezetéséért), így nem dolgozhatott volna annyit;
  3. A pizza bár valójában egy drog tanya, ahonnan pizzának álcázva szállították ki a drogot.

A fenti fejlemények fényében most szombaton éjféltől minden visszatért a lezárás előtti kerékvágásba. NT már meg is nyitotta újra SA felé a határait, a többi állam lépésére még várni kell. A nemzetközi járatokat elvileg november 30-ig máshova irányítják Adelaide-ből, de ez is bármelyik pillanatban változhat.

Na, megyek sütök is gyorsan egy pizzát, gondolom, az elviteles biznisz most egy darabig pangani fog :).

Hozzászólások
  1. Lexa szerint:

    Sziasztok! Remélem minden rendben veletek! Boldog ünnepeket kívánok nektek!🎄😘

Kommentek, visszajelzések