George Brown Darwin Botanic Garden

Posted: 2020/08/14 in 1. üveghegy - Ausztrália

A belvárostól alig 2 km-re található, Mindil Beach-csel átellenben a darwini botanikus kert. Mivel kicsit felhősnek tűnt reggel az idő, így reggeli után ideális programnak ígérkezett a kert felkeresése. Az elmúlt 2.5 hét alatt alig 170 km-t sétáltunk, átlag 9.7 km-t per nap, így nem osztott, nem szorzott, ha még ugyanennyit terveztük gyalogolni oda, vissza meg a parkban.

Jelentős ásások, furkálások meg turkálások zajlottak épp a parkban, ezért csak az egyértelműen beazonosítható helyekre sétáltunk el, úgy mint krokodil, sárkány, vízesés, monszun erdő, esőerdő, dinoszaurusz, liliomok, és persze NT legmagasabb szökőkútja.

A botanikus kert után felszedtük a szálláson a fürdőruháinkat, és elsétáltunk a Waterfront-ra. Eredetileg a hullámmedencébe szerettünk volna ismét pancsolni, de az akciós mangó daiquiri meg a könnyed ebéd az egész délelőttös csatangolással annyira kivette az erőnket, hogy csak lazulni akartunk. Ehhez tökéletes helyszínt biztosított az eddig valahogy észre nem vett plázs. Majdnem naplementéig itt lustálkodtunk.

Foly. köv.

Kommentek, visszajelzések